Maailma muutumine oleneb meie teadvusseisundist. Saale Kareda.

Pikalt ühiskonna transformatsiooniprotsesse uurinud ja uue ühiskonna loomise konverentside sarja ellukutsuja Saale Kareda kirjutab oma mõtiskluses, et ühiskonna tervenemine algab iga inimese sisemisest korrastumisest ja tervenemisest ehk pidevast tööst iseendaga muutuvas maailmas.

Seoses ägedate transformatsiooniprotsessidega ühiskonnas tuli impulss jagada üht oma varasemat selleteemalist teksti:

Tajume maailma olenevalt sellest, milline on meie teadvuse seisund. Igal hetkel on valida, kas loome oma teadvusseisundi kaudu selgemat, puhtamat, kõige elavaga kooskõlalist reaalsust või laseme end allavoolu tõmmata pessimismi, lagunemise, lõhenemise, lootusetuse ilmingutel. Kõige suurem kunst on mitte sulgeda silmi olukorra tõsiduse ees, aga samas luua ja hoida kontakti puhta ja loova jumaliku algega iseendas ning mõista, et vanade süsteemide hääbumine ei tähenda üksnes nn vana maailma lõppu, vaid ühtlasi ka uute võimaluste sündi.
/…/
Olles kontaktis oma vaimenergiaga, on inimesel võimalik puhtast teadvusest pärineva alginformatsiooniga „kirjutada üle” vigastatud ja moonutatud informatsiooni rakutasandil, misläbi inimene suudab end tervendada ehk suudab taastada algse olukorra enne haigestumist. See nõuab pidevat joondust oma vaimse kõrgema olemusega, püsivust ja kannatlikkust. Midagi analoogset on meil võimalik teha ka ühiskondlikul tasandil – kui mõistame selle protsessi olemust ja võimalikkust. Meil on võimalik kollektiivselt n-ö kirjutada üle „vigaseid faile” ühisteadvuses, niipea kui oleme need läbi näinud, põhjused analüüsinud ning suudame ühendada oma vaimujõu ja materiaalse maailma võimalused puhtas taotluses, et luua struktuure, mis toimiksid kooskõlas kõige elavaga ning kõigi hüvanguks.

Ühiskonna tervenemine algab iga inimese sisemisest korrastumisest ja tervenemisest, pidevast tööst iseendaga muutuvas maailmas, tasakaalupunkti ja keskme leidmisest ja hoidmisest mistahes olukorras. See võib toimuda nii religiooni, traditsioonilise vaimse õpetuse raames kui ka ilma vahendajateta, otseühenduses Algallikaga. Igal hingel oma ainulaadne teerada. Praeguse aja väljakutse seisneb tarkuses ületada vastandumist, lõhenemist, killustumist, et luua terviklikumat reaalsust, mis arvestaks kõigi elavate olendite eksisteerimisõiguse ja nende elementaarsete eluvajadustega. Niikaua kuni laseme end lõhestada ja killustada, jätkub allakäik ühiskonnas. Niipea kui suudame lugematuteks kildudeks jagunenud reaalsuse taga aduda ühtset teadvust, ei saa meid aga enam tülli ajada ja lõhestada, sest mis mõtet on tülitseda iseendaga? Siis loome reaalsust, mille vundamendiks on austus Elu vastu ehk iga elusolendi vastu ehk lõppkokkuvõttes – iseenda vastu.

https://alkeemia.delfi.ee/…/maailma-muutumine-oleneb-meie-t…

About RISING EARTH

Olen tõeotsija. Julgustan ka teid otsima oma tõde. Teades ja aru saades kuidas asjad maailmas toimivad, on suur edasiminek hinge arengus. Teadlikus aitab. Mida rohkem enesearenguga tegeleda, seda õhemaks illusioonikihid jäävad. Ükski inimene ei suuda muuta maailma, kuid ta võib edastada sõnumi, mis muudab maailma.
Rubriigid: Esoteeriline filosoofia, Huvitavat, Kosmoloogia, Maagia, Maatriks, Meditatsioon, Terve tervis, Uncategorized, UUS MAAILM. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar