Jeesuse Müstilised Õpetused.

Jeesus ja Vikerkaare Valgus.

Õpetused müstilisest teest Jeesusest tänapäeva vaimsete otsijateni

Alates 2002. aastast on see veebisait pakkunud enam kui miljonile külastajale sügavamat tunnustust Jeesuse õpetustele müstilise tee kohta.

See veebisait annab teile juurdepääsu suurimale ja sügavamale materjalile Jeesuse müstiliste õpetuste kohta, mis on kõikjal Internetis.


Kui kasutate minu õpetuste väärastunud versiooni õigustuseks, miks sulgete oma mõistuse minu tegelikele õpetustele, ei kuulu te minu tänapäevaste jüngrite hulka. – Jeesus


Leiad õpetusi selle kohta, mida Jeesus õpetas 2000 aastat tagasi, kuid mis veelgi olulisem, leiad õpetusi selle kohta, mida Jeesus õpetab tänapäeval, elava, vaimse olendina, ülestõusnud meistrina. Kui olete kunagi mõelnud, miks Jeesus näiliselt 2000 aastat tagasi kadus ja tal pole olnud inimkonnale enam midagi öelda, aitab see veebisait teil Jeesusega uuesti ühenduse luua ja temaga isiklikku sisemist suhet arendada.


Sissejuhatav artikkel:

Mida see tähendab, et Jeesus on nüüd ülestõusnud meister?  Enamik inimesi on programmeeritud tagasi lükkama idee, et Jeesus on ülestõusnud meister. Miks selle maailma prints tahab, et sa selle idee tagasi lükkaksid ja mida sa selle idee kaalumisest võidad?


Sellel ja sellega seotud veebisaitidel on väga palju õpetusi. See on tavaline kogemus, et inimesed tunnevad end õpetussõnade hulga üle rabatuna. Kui soovite süstemaatilisemat sissejuhatust Jeesuse müstilistele õpetustele , soovitame kolme allpool loetletud raamatut. Üheskoos annavad nad teile põhjaliku arusaama sellest, miks Jeesus maa peale tuli. Samuti aitavad need sul avastada teed, mida Jeesus õpetas toona ja õpetab ka praegu. Selle tee eesmärk on viia teid samasse Kristuse teadvuse seisundisse, mida Jeesus näitas.

Jeesuse müstilised õpetused

Jeesuse müstilisel teel kõndimine

Müstilisel teel kõrgemale ronimine


Jeesus oli ja on eeskuju, mida järgida, ja on tragöödia, et peavoolu kristlus on muutnud ta ebajumalaks, keda kummardada.

Jeesus tuli, et anda meile näide kõrgemast teadvuseseisundist, mida me kõik suudame saavutada. Seda reaalsust on inimeste eest tahtlikult varjatud ja iroonilisel kombel on seda teinud just see religioon, mis väidab end esindavat Jeesust maa peal.

Jeesus tahab nii tollal kui ka tänapäeval, et me kõik järgiksime tema eeskuju ja saavutaksime Kristuse teadvuse, et saaksime teha tema tegusid.

Praegu on kehastuses 10 000 inimest, kellel on potentsiaal saavutada täielik kristlus selles elus. On veel miljoneid, kes võivad selle elu jooksul saavutada kõrge kristluse taseme.

See veebisait on pühendatud selleks, et aidata teil realiseerida oma potentsiaali ja taotleda oma kristlust. Leiad põhjalikke õpetusi ja praktilisi tööriistu, mis aitavad sul seda eesmärki saavutada.

Kui see teiega kajastub, siis sellepärast, et te vabatahtlikult kehastusite sel ajal, et anda Jeesusele võit näha, kuidas kriitiline mass inimesi järgib tema eeskuju ja viib selle planeedi kuldsesse ajastusse. 

Kui õpilane on valmis, ilmub õpetaja. Leidsite selle veebisaidi, kuna olete sisemisel tasandil valmis. Küsimus on selles, kas olete valmis seda oma teadliku meelega ära tundma ja tegema oma elus vajalikke muudatusi? Ainult teie saate sellele küsimusele vastata.

Sissejuhatav artikkel:

Jeesusega rahu sõlmimine – miks see on oluline


Ülestõusnud Masteri ressursside võrgustik

See veebisait on osa Ascended Master Resources võrgustikust, mis sisaldab ka järgmisi veebisaite:

Ülestõusnud meistri ressursid
See on ülestõusnud meistri ressursside võrgustiku keskne veebisait. See sisaldab põhilisi õpetusi ülestõusnud meistrite, nende õpetuste ja nende pakutava vaimse tee kohta.

Ülestõusnud Meister Valgus
Arvukalt otsesõnumeid (diktatsioone) ülestõusnud meistritelt, mis annavad õpetusi väga erinevatel teemadel.

Ülestõusnud meistri vastused
Ülestõusnud meistrite arvukad vastused inimeste küsimustele.

Transcendence Toolbox
Praktilised tööriistad teie vaimse kasvu edendamiseks, sealhulgas dekreedid, visualiseerimised ja kutsumised.

Kurjuse selgitamine
Põhjalik seletus tumedate jõudude päritolu ja meetodite kohta ning kuidas end ja planeeti neist vabastada.

Kõrgema teadlikkuse ajastu
Saidi eesmärk on anda teadlikumatele inimestele võimalus saada teatud ühiskonna valdkondades kõrgema teadlikkuse taseme suunas liikumise eelkäijateks.

Kõrgema teadlikkusega psühholoogia
Selle saidi eesmärk on tutvustada teile teadmisi ja praktilisi tööriistu, mis annavad teile võimaluse oma psühholoogiat muuta ja seeläbi oma elukogemust parandada.

Minu isiklik veebisait
See on minu ametlik veebisait, kust leiate teavet minu ja minu ebatavalise töö kohta.


TÕLKED:

araabia keel 

hiina keel

hollandi keel

eesti keel

prantsuse keel

ungari

poola keel

korea keel

Leedu

pärslane

rootsi keel

vene keel

vietnamlane

Allikas: http://www.askrealjesus.com

____

NB! Millegipärast allolev tekst tuli väga suurte tähtedega. Tundub nagu Jeesus, ülestõusnud meistrina siin ka toimetab läbi minu ja selle lehel. Ju on sõnum väga tähtis inimestele, kes otsivad valgust ja tõde ja soovivad oma teadvustasandit tõsta ja avarduda ja teostada ülestõusmist kõrgemale maale, uude kuldajastusse jne. Palju Kim Michaelsi kanaldatuid eestikeelseid tõlkeid võis ennem leida http://www.kuldjaastu.ee lehel, nüüd seda lehte kahjuks enam pole…

Jeesusega rahu sõlmimine – miks see on oluline

 Elava Kristuse proovikivi on:

  1. Kas mõistate, et Kristus on ROHKEM kui teie praegune mentaalne kast?Kas lubate Kristusel viia teid oma mentaalkastist kaugemale või kasutate antikristuse teadvust, et muuta Kristus teie praeguse tajufiltriga vastavusse?Kas lubate elaval Kristusel enda sees sündida või klammerdute oma sureliku identiteeditunde külge?

 Sõnum Ülestõusnud Meistrilt Jeesuselt Kim Michaelsi kaudu: MINA OLEN tõepoolest tõeline Jeesus ning olen seda veebisaiti sponsoreerinud ja inspireerinud, et anda teile võimalus minuga rahu sõlmida.Isik, kes on loonud selle veebisaidi füüsilise aspekti, ei väida ega usu, et ta on Jeesus, on Jeesus kehastuses või Jeesus tuleb uuesti. Ta on minu suutoru, sõnumitooja, avatud uks sellel saidil õpetuste edastamisel, nagu paljud inimesed on teinud viimase kahe aastatuhande jooksul.Planeet Maa on praegu oma kosmilise evolutsiooni üsna madalal tasemel. See planeet on toonud märkimisväärse ohverduse, et olla koduks inimestele, kes on veel üsna madalas teadvusseisundis, andes neile võimaluse elada seda mõtteviisi seni, kuni neil on loodetavasti küllalt ja nad tahavad rohkem. Loodetavasti on neil ühel päeval surmateadvusest küllalt ja nad tahavad Kristuse teadvuse ELU, mida ma pakun kõigile inimestele maa peal.

Usutav eitamine

Tänu Vaba Tahte Seadusele ja paljude selle planeedi elanike üsna madalale teadvusseisundile tuleb säilitada usutav eitamine. Mul ei ole volitusi luua mingisuguseid vaieldamatuid tõendeid selle kohta, et ma eksisteerin, ja seega olen sponsoreerinud inimese loodud veebisaiti, et inimestel oleks lihtne selle saidi ja sellel olevate õpetuste kehtivust eitada.See on sama seadus, mida järgisin peaaegu 2000 aastat tagasi maa peal kõndides. Mul lubati teha teatud imesid, kuid ma ei tohtinud ilmutada ühtegi nähtust, milles duaalsuse teadvuses, antikristuse teadvuses olijad ei saanud kahelda või eitada.See seletab ka seda, miks minu mittedualistlikud, müstilised õpetused ja eeskuju muudeti jäigaks, solvavaks, diktaatorlikuks religiooniks, mis on peaaegu 1700 aastat olnud otseses vastuolus minu eesmärgiga siia planeedile tulla. Olen täiesti teadlik sellest, kui paljusid inimesi on kuritarvitanud ja haiget teinud religioon, mis väidetavalt esindab mind maa peal. Olen sellest teadlik, sest tunnen tõeliselt kõigi nende inimeste valu ja seetõttu olen otsustanud anda kõigile inimestele võimaluse vabaneda kõigist valudest, hirmudest või kahtlustest, mis on seotud nende suhtega minuga.

Miks on sul vaja Jeesusega rahu sõlmida?

Miks on sul vaja Jeesusega rahu sõlmida? Sest olenemata sellest, kus sa oled üles kasvanud – kristlikus või mittekristlikus kultuuris –, sulle on minust ja minu missioonist antud vale ettekujutus. Ja tegelik probleem on see, et see on pannud teid aktsepteerima vale ettekujutust endast, kujutlust, mis piirab teie elukogemust ja mis takistab teil minu eeskuju järgimast. Seega saate sellest valest kuvandist ülesaamisest palju kasu ja mõistate, kes ma olen ja mida ma tõeliselt õpetan. See mitte ainult ei rikasta teie ülejäänud reisi sellel planeedil, vaid aitab teid suuresti ka selles, mis juhtub pärast sellelt planeedilt lahkumist.

    Kui peate end kristlaseks, tahate teada, et tavakristlus kujutab minust vale ettekujutust, mis lihtsalt ei suuda teid päästmiseni viia. Te ei pääse taevasse, järgides kristlike kirikute pimedaid juhte, hoolimata sellest, et nad väidavad end olevat minu esindajad. Saate seda teha ainult siis, kui teate minu tõelisi õpetusi, nagu ma neid sellel veebisaidil ja teistes õigeusu poolt eemale hoidvates kohtades esitan.Kui pead end vaimseks otsijaks, tahad sa teada, et kuigi sa ei pea saama kristlaseks, et kasvada ja üles tõusta, pead sa ikkagi minuga rahu sõlmima, ületades kõik valekujutlused minust. Minu tõelised õpetused ja minu eeskuju andsid arhetüüpse mustri protsessist, mille kõik inimesed peavad läbima, et Maa kooli lõpetada. Täna pean ma vaimset ametit, mille kõik inimesed peavad läbima, et maa pealt tõusta. Seega, kui te pole minuga rahu sõlminud, siis kuidas saate mulle üldse läheneda ja liikuda läbi minu kabineti oma püsivasse ülestõusmisse valguses?Kui peate end mittekristlaseks ja suhtute kristlusse kahtlustavalt või vaenulikult, võite kasu saada teadmisest, et minu tõelised õpetused on universaalsed ja nende eesmärk on aidata kõigil inimestel surmateadvusest põgeneda. Ja nagu eespool selgitatud, olenemata sellest, milline on teie väline usuline kuuluvus või mittekuuluvus, peate ikkagi läbima minu vaimse ameti, et saada püsivalt vabaks sellest, mida võib nimetada surmateadvuse jooksulindiks.Miks Jeesus maa peale tuli

Kõik, mis maa peal toimub, on võimalus ja proovikivi. Kui soovite tõesti mõista, miks ma maa peale tulin, peate mõistma, et minu tulek oli ülim võimalus ja ülim proovikivi. Tulin selleks, et anda kõigile inimestele tõeline valik.Lihtne tõsiasi on see, et elu maa peal on peaaegu täielikult domineerinud surmateadvus, antikristuse teadvus, milles inimesed näevad end eraldatuna oma vaimsest allikast ja üksteisest. Kui te pole kunagi kohanud midagi peale surmateadvuse, kuidas saate tegelikult teha vaba valiku surma ja elu vahel?Seega jõudsin demonstreerida, et duaalsuse teadvusele on alternatiiv, antikristuse teadvus. See on Kristuse teadvus, milles sa tead ja aktsepteerid seda, kes sa oled, ning seega näed end ühtsena oma Loojaga ja ühtsena kogu eluga. Ma tulin õpetama ja demonstreerima teed, mis aitab sul lasta surelikul minal surra, et saaksid uuesti sündida oma tõeliseks identiteediks oma Looja olemuse individualiseerimisena.Vaba Tahte Seaduse tõttu ei saanud ma takistada neid, kes on duaalsusteadvusest täielikult pimestatud, arendamast religiooni nimega kristlus ja seadmast ennast minu ainsate esindajatena. Ma ei saanud takistada neil loomast religiooni, mis õpetab täpselt vastupidist minu tõelistele õpetustele ja annab seega täiesti vale lubaduse, mis ei suuda viia inimesi surmateadvusest kaugemale.

Kas olete valmis Kristuse teele?

Kuid seadus lubab mul pakkuda inimestele alternatiivi valele teele ja see on selle veebisaidi kogu eesmärk. See, mida ma sellel veebisaidil õpetan, on Kristuse tõeline tee, tee, mis võib viia TEID samasse teadvuse seisundisse, mida ma demonstreerisin, nimelt isikliku kristluse juurde.Olen täiesti teadlik, et need, kes on endiselt duaalsusteadvusest pimestatud, eitavad, panevad maha või naeruvääristavad selle veebisaidi ja selle õpetuste olemasolu. Ja seda tehes kiirendavad nad lihtsalt oma otsust, sest kas ma ei öelnud, et teie sõnadest mõistetakse teid õigeks ja teie sõnade järgi mõistetakse teid hukka? Ometi on selle veebisaidi esmane eesmärk pakkuda Kristuse tõelist teed neile, kes on selleks valmis.Kuidas saate teada, kas olete valmis? Noh, välise mõistusega te ei tea. Saate teada ainult südame sisemise mõistuse, oma intuitsiooni abil. Häälestage oma südamele ja mõelge, kas tunnete, et teie olemuse tuumas midagi segab või põleb? Kui te seda teete, siis mõelge, et oleksite võinud sel kriitilisel ajal tõepoolest kehastuda, et aidata minul ja teistel ülestõusnud meistridel hõlbustada selle planeedi üleminekut selle kosmilise evolutsiooni uude faasi.Seetõttu julgustan teid mõtlema, kas võiksite end nimetada üheks neist miljonitest inimestest, kellest järgmises diskursuses räägin . Ja kui te seda teete, siis kasutage minu esitatud õpetusi ja tööriistu, et äratada end tõelisele eesmärgile, milleks te sellel kosmiliste tsüklite pöördepunktil siia planeedile tulite.MINA OLEN ülestõusnud meister Jeesus Kristus ja olen igavesti pühendunud teie võidule ja ülestõusmisele valguses. Kas sa oled? __

NB! Nüüd teksti suurus taastus….

Tõelise Jeesuse tundmine

Põhivoolu kristlus kujutab endast Jeesuse kuvandit, mis ei vasta tegelikkusele selle kohta, kes Jeesus oli toona ja kes ta on praegu. See osa aitab teil õppida tundma tõelist Jeesust ja mõista, miks ta ei ole kummardamisel erand, vaid eeskuju, mida järgida.

Leiad erinevaid artikleid Jeesuse eluga seotud teemadel, kuidas tema vanemad Jeesust kogesid, milline oli Jeesus inimesena, mis oli tema missioon ja palju muid teemasid.

Teid huvitava teema juurde liikumiseks kasutage vasakpoolseid nuppe. Siit leiate sissejuhatava lehe, mis annab kiire ülevaate ja linke konkreetsematele teemadele.

Jeesus tuli maa peale, et aidata meid vabastada illusioonidest, mis hoiavad meid kõiki igavese võitluse lõksus. Illusioonid ja võitluse lõi võimueliit ja see eliit teeb kõik, et hoida meid avastamast tõde, mis teeb meid vabaks.

Jeesuse tappis tol ajal võimueliit. Kui see tema õpetuste levikut ei peatanud, tapsid nad eeskujuks Jeesuse. Nad teevad kõik endast oleneva, et hoida sind Jeesuse avastamisest ja tema eeskuju järgimisest.

Jeesus ei erinenud põhimõtteliselt meist teistest. Väited, et ta on Jumala AINUS poeg või “Jumal algusest peale”, on väljamõeldis. Need loodi selleks, et seada Jeesus erandiks ja seeläbi hävitada ta eeskujuks, mida me kõik saame järgida.

Kui Jeesus 2000 aastat tagasi maa peal kõndis, kehastus ta nagu kõik teisedki. Neitsist sünd on järjekordne väljamõeldis, mille eesmärk on Jeesust eristada, nii et me arvame, et me ei saa tema eeskuju järgida. Jeesus sündis sellisena, nagu me kõik oleme. Tema kehastus Jeesusena ei olnud tema esimene kehastus maa peal, kuid see oli viimane, kuna ta teenis selle kehastuse kaudu oma taevamineku.

Teine võimueliidi väljamõeldis on see, et Jeesusel pole enam meile midagi öelda. Just see religioon, mis väidab end esindavat Jeesust, on loodud selleks, et takistada inimestel olla avatud sõnumile, mis Jeesusel tänapäeval on.

Jeesus on tänapäeval ülestõusnud olend, ülestõusnud meister. Vaba tahte seaduse tõttu ei saa Jeesus ilmuda inimkonnale vaieldamatus ilmingus. Kollektiivteadvus on veel nii madal, et usutav eitamine tuleb säilitada.

Jeesus töötab endiselt väga palju selle nimel, et vabastada meid võimueliidi loodud illusioonidest. Tal on palju sõnumeid ja õpetusi tänapäeva vaimsetele inimestele, olenemata sellest, kas nad on kristlased või mitte. Ometi saab ta neid sõnumeid edastada ainult inimeste kaudu, kes on tunnistanud oma kristlust ja vabatahtlikult avatud ukseks.

Sellelt veebisaidilt leiate palju õpetusi ja otseseid sõnumeid Jeesuselt. Need kõik on antud selleks, et aidata teil ületada illusioonid, mis ei lase teil realiseerida oma täielikku loomingulist potentsiaali ja taotleda oma kristlust.

Sissejuhatavad artiklid:

Lõpetage tantsimine vale Jeesuse kuldvasika ümber

Keda Jeesus selle veebisaidiga püüab jõuda?

Miks tehakse inimestele selle veebisaidi tagasilükkamine teadlikult lihtsaks?

___

Me kõik saame järgida isikliku kristluse teed

Kristluse suurim viga on see, et see muutis Jeesuse eeskujuks, mitte eeskujuks, erandiks. Jeesus tuli näitama teed, mida me kõik saame – ja peame – käima, et pääseda Jumala riiki. See tee viib meid läbi järkjärgulise initsiatsiooniprotsessi, kuni jõuame selgelt kõrgemasse teadvuse seisundisse. Seda teed võib nimetada paljude nimedega, näiteks vaimne tee või müstiline tee. Sellel veebisaidil nimetatakse seda isikliku kristluse teeks.

Kristlus esitab valeväite, kui ta ütleb, et Jeesusel või isegi välisel kirikul on meie päästmise võti. “Teadmiste võti” on meis igaühe sees ja me peame selle sealt avastama, selle asemel, et oodata välist päästjat. See osa sisaldab suurel hulgal õpetusi tee kohta, mida Jeesus õpetas 2000 aastat tagasi ja mida ta õpetab täna ülestõusnud meistrina.

Saate kasutada neid õpetusi, et vabastada end 17 sajandit kestnud kristlikust programmeerimisest, mille eesmärk on panna teid eitama oma tõelist potentsiaali. Võite tõusta sellest valest kõrgemale ja nõuda oma õigust järgida seda teed, mille Jeesus meile kõigile visandas.

Kasutage vasakpoolseid nuppe, et leida teile huvipakkuv.

Sissejuhatav artikkel:

Järgige tõelist teed ja taotlege oma kristlust

Pikemad artiklid:

Kas liigute Jumalast eemale või Jumala poole

Selgitab üheksat vaimse arengu etappi maa peal, alates inimestest, kes on vihased Jumala peale, kuni inimesteni, kes otsivad ühendust Jumalaga.

Kristuse igavene väljakutse

Lühike artikkel, mis selgitab väljakutseid, mida inimkonnale esitab tõsiasi, et Jeesus kehastus ja näitas, et Kristuse teadvus võib meisse kehastuda.

Kristuse tee versus antikristuse tee

Pikk diskursus, mis annab kontsentreeritud kirjelduse tõelisest vaimsest teest, hõlmates süvitsi mõistmist patust, asetäitja lepitusest, päästmisest, antikristusest, duaalsusest ja mitteduaalsusest, elu eesmärgist ja paljudest muudest teemadest. Seda võiks pidada miinimumiks, mida pead kristluse tee kohta teadma.

Kristluse teadvuse ja normaalse inimteadvuse vahel on põhimõtteline erinevus. Praktiline reaalsus on see, et me ei saa hetkega nihkuda inimteadvusest kristlusesse. Me kõik peame järgima järkjärgulist rada.

See veebisait kirjeldab järkjärgulist teed, mida meil kõigil on potentsiaali järgida. Me võime seda teed pidada 144 astmega keerdtrepiks. Iga inimene on sellel trepil teatud astmel ja selle elu peamine ülesanne on tõusta võimalikult palju samme täieliku kristluse lõppeesmärgi poole. See ei tähenda, et olete nüüd 1. astmel ja peate sealt ronima. Nagu Jeesus täna õpetab, on reinkarnatsioon reaalsus ja me kõik oleme kõndinud seda teed mitu elu. Seetõttu olete praegu teatud sammul ja teie ülesanne on sealt edasi kasvada. Sellel veebisaidil olevad õpetused on loodud selleks, et aidata teil edusamme teha, olenemata sellest, millisel sammul olete. Siiski on tõsiasi, et tee võib jagada kolmeks põhiosaks:

  • Samm 1 kuni 47. See on tase, kus inimesed on väga enesekesksed ja jõulised. Nad kasutavad antikristuse teadvust, et õigustada oma agressiooni teiste vastu ja see teadvus võib “õigustada” kõike. Sellised inimesed ei ole tõenäoliselt sellele veebisaidile avatud ja esitavad selle vastu igasuguseid argumente. Nad õpivad kõvade koputuste koolist, kus nad kogevad kosmilisest peeglist naasmist sellele, mida nad välja saadavad.
  • Samm 48 kuni samm 96. Need on inimesed, kes on tõusnud kõrgemale isekuse halvimatest vormidest. Nad kõnnivad avastamise ja oma loomingulise potentsiaali väljendamise õppimise teed. Seda potentsiaali väljendatakse seitsme vaimse energia vormi energiate ja omaduste kasutamisel, mida sageli nimetatakse seitsmeks vaimseks kiireks. Need inimesed saavad sellel ja meie teistel veebisaitidel antud õpetustest ja tööriistadest palju kasu.
  • Samm 97 kuni samm 144. Need on inimesed, kes on õppinud tundma oma loomingulist potentsiaali ja kes töötavad kristluse täiuse poole. Mõnes mõttes on see kõige õrnem etapp, sest initsiatiivid, mida siin saate, on väga peened. Peate õppima eristama erinevusi Kristuse teadvuse jagamatu reaalsuse ja antikristuse teadvuse peente jagunemiste vahel. Selle taseme inimesed saavad selle ja teiste veebisaitide õpetustest palju kasu. Kuid selles etapis võib mitte õpetamine asendada teie enda sisemisi kogemusi.

http://www.askrealjesus.com

____

Veel lugemist ülestõusnud meister Jeesusest saad lugeda siit:

https://www.ascension-research.org/jesus.html

About RISING EARTH

Olen tõeotsija. Julgustan ka teid otsima oma tõde. Teades ja aru saades kuidas asjad maailmas toimivad, on suur edasiminek hinge arengus. Teadlikus aitab. Mida rohkem enesearenguga tegeleda, seda õhemaks illusioonikihid jäävad. Ükski inimene ei suuda muuta maailma, kuid ta võib edastada sõnumi, mis muudab maailma.
Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar