Nägemise loomulik parandmise kunst. Tao praktika. Meister Mantak Chia. / Dr. Aleksejev.


Tere, mina olen doktor Aleksejev – neuroloog, kinesioloog ja kiropraktik. Selles videos annan teile mõned kasulikud näpunäited ja näitan teile 3 harjutust, mis parandavad teie nägemist juba 5 minutiga pärast nende sooritamist. Kui sul on nägemisega probleeme, silmad valutavad, ei näe lähedale ega kaugele, siis see video on sulle. Kui teie sugulaste, sõprade ja tuttavate seas on inimesi, kellel on sarnane nägemise ja silmadega probleeme, on mul hea meel, kui jagate seda videot nendega. Proovige neid kolme tervislikku harjutust ja näpunäidet, mis parandavad teie nägemist ja tervist. Nautige vaatamist ja olge terved!

Vaata dokotor Alekseevi videot kuidas parandada oma silmanägmist kergete harjutustega. Videos räägib, et noorena koolis käies, oli tal silmanägemine kaugnägmine -1. Ta hakkas harjutis tegema nägemise taastamiseks ja hiljuti kui ta käis arsti juures, tehti talle ka silma nägemise test. Tuli välja et tal on nägemine paremakas muutunud ja tahvlil polnudki nii väikeste tähtedega rida, mida ta oleks ka näinud. Ta oli ise ennast aidanud. Kuna ta on hariduselt neuroloog, kinesioloog ja kiropraktik, siis ta oskab teemasid uuride ja lahti seletada komplektselt.

Selles videos õpetab ta harjutust – Fikseeritud fookus ja pea pööramine. Vali endale kaugemal üks punkt mida hakkad vaatama. Nüüd keera pead vasakule ja paremale, ja hiljme üles ja alla. Tee seda 5 minutit ja näda aega. Vaata kas on nägemine paranenud.

428 534 vaatamist 8. sept 2023

— Mis on KINESIOLOOGIA? See on viimaste aastakümnete uusimaid ja efektiivsemaid psühhofüsioloogilise korrektsiooni meetodeid, mis baseerub Hiina energiaõpetusel ja tegeleb energia ringlusega inimese kehas. Hiina energiaõpetuse kohaselt sõltub inimese tervis tema eluenergia vabast voolust. Inimest vaadatakse kui ühtset tervikut: nii tema kehaline kui ka vaimne tervis sõltub eluenergia vabast voolust. Kinesioloogia rajas 60.-ndate aastate algul USA kiropraktik dr. George Goodhearth. Ta avastas üksikute lihaste seose energiameridiaanidega ning et meridiaani kindlate punktide mõjutamisega saab energiavoolu aktiveerida.Kinesioloogia abil saab taastada aju poolkerade vahelise seose ning aju ja keha vahelise koostöö.

Kinesioloogia on terviklik meetod, kuna seda on võimalik kasutada kõigis eluvaldkondades. Ta järgib vana Hiina põhimõtet, et tervis on saavutatud alles siis, kui kõik inimese elus on energeetilises tasakaalus, st. omavahel kooskõlas. Kui te olete terve, võite kinesioloogiliste meetodeitega välja selgitada, kuidas te saaksite teha oma elu veelgi täiuslikumaks, kui see on praegu. Te õpite selgemini vahet tegema, mis teid teie isikliku potentsiaali (teie võmete või kehaliste oskuste, teie elurõõmu, teie suhtlemisoskuse) rakendamisel segab või toetab. —

___

Mõned kommentaarid videole:

Kohtasin kaheksakümnendates eluaastates meest, kes ei vajanud lugemisprille. Kui küsiti, ütles ta mulle, et loeb kõndides raamatut. Ta selgitas, et tema fookuses on vaheldumisi raamatus olevad sõnad ja maa, millel ta kõnnib. Seetõttu liigub tema tähelepanu komistamise vältimiseks sageli väikestelt läheduses olevatelt sõnadelt maapinnale ja naaseb.

Vau, mul on hiljuti olnud hägune nägemine. Selle video otsa komistades otsustasin vastumeelselt proovida harjutust “Fikseeritud fookus ja pea pööramine”. Imekombel muutus mu nägemine selgeks ja teravaks: ma palvetan ja loodan, et see jätkub. Aitäh, doktor ja ma tänan Jumalat selle eest, et ta võimaldas mul teie kanalile komistada.

Ammu aega tagasi õppisin hea vaatega rõdul. Vaatasin pikka aega kaugusesse. Mul oli enne seda mõlemal silmal -2,5; järgmisel eksamil olid mul -2,0 ja -1,75. Ma arvan, et mu kaugele vaatamine mõjutas oluliselt paranemist. Ma teeksin seda uuesti, kuid kahjuks pole ma enam tudeng, kellel on palju aega.

Sellel on nii palju mõtet. Usun, et kui hoiate traumat oma kehas, võib see juhtuda kõikjal kehas, isegi silmades. Peame oma probleemid ise läbi töötama ja mitte lootma narkootikumidele ja prillidele. Täname teid selle teabe avalikustamise eest. Armasta õppimist.

__

Peamised näpunäited kiireks navigeerimiseks:

00:00 ️ Video algab sellega, et esineja jagab kogemust seoses juhiloa uuendamise ja silmakontrolliga.

  • Kõneleja mainib, et silmakontrolli käigus suudeti täheridu selgelt lugeda, ka kõige väiksemaid.
  • Nad vihjavad nägemise parandamiseks harjutuste jagamisele.
    01:00 ️ Esineja arutab nende lähenemist nägemise parandamisele, kombineerides silmaharjutusi lihaspingete leevendamisega.
  • Nad mainivad alaga töötamist lühikeste sirutajatega pea taga, et aidata silmalihastel paremini toimida.
  • Kõneleja rõhutab kaelalihaste lõdvestamise olulisust koos silmaharjutustega.
    03:13 Arutatakse kolme peamist nägemise parandamise harjutuste rühma.
  • Esimesse rühma kuuluvad klassikalised silmade liikumise harjutused, kus vaadatakse erinevatesse suundadesse.
  • Teine rühm keskendub silma sisemiste lihaste treenimisele, mis muudavad läätse kumerust, vaadates lähedasi ja kaugeid objekte.
  • Kolmanda rühma eesmärk on muuta nägemine vähem sõltuvaks valgustingimustest.
    05:18 Kõneleja demonstreerib silmaharjutust silma motoorsete lihaste parandamiseks.
  • Nad rõhutavad, kui oluline on pöörata silma liikumise sünkroonimiseks kindlasse punkti vaadates pead.
  • Kõneleja arutab, kuidas see harjutus aitab vältida selliseid probleeme nagu üks silm vaatab teises suunas.
    08:23 ️️ Tutvustatakse veel üht harjutust, mis keskendub silmade vertikaalsele liikumisele.
  • Kõneleja selgitab, et need harjutused võivad mõnele inimesele väljakutseid esitada ja põhjustada lühiajalist peapööritust.
  • Paremate tulemuste saavutamiseks on soovitatav neid harjutusi eelmistega kombineerida.
    10:12 Video lõpetab üleskutse vaatajatele tutvustatud harjutusi harjutama ja oma kogemusi jagama.
  • Kõneleja soovitab neid harjutusi teha vähemalt nädala ja julgustab vaatajaid kontrollima subjektiivseid muutusi oma nägemises.
  • Mainitakse võimalust jagada tulevikus rohkem visiooniharjutusi, olenevalt vaataja kaasamisest.

Teksti koostanud HARPA AI-ga.

__

Teine hea harjutus on tõmmata silmi sõrmedega külgedelt, kuni silmad muutuvad piludeks. Hoidke silmi piludes, pilgutage paar korda kiiresti ja seejärel lõdvestage.

Olen põhikoolis õpetanud 24 aastat. Pärast õpilaste virtuaalset õpetamist 2 aastat arvutis oli mu kael kindlasti kange ja sinine valguse ekraan mõjutas mu silmi. Mul on hea meel proovida neid harjutusi oma nägemise parandamiseks! Aitäh!

Vau! See on väga muljetavaldav. Minu silmad on kehva neerufunktsiooni tõttu kiiresti värisenud ja see on kohe märgatavalt aidanud. Tänan teid väga selle jagamise eest ja ootan teie täiendavaid teadmisi. Palju õnnistusi teile, härra!

Ooohh. Hakkasin kaks päeva tagasi tegema silmaharjutusi ja ka seda shaolini munga kaela liigutust sinu teisest videost ja täna saan lugeda arvutiekraani ilma lugemisprillideta. WTF see on äge!!! AITÄH OUUUU ja palun jätkake nende videote postitamist!!!!

Selles videos õpetab Dr. Aleksejev harjutust “Fikseeritud fookus ja pea pööramine”. Nüüd pööra pead paremale ja vasakule ja üles ja alla ning vaata ka diagonaalis edasi tagasi. Sellisels viisil muutuvad silmalihased tugevamaks ja nägemine paraneb.

Teine harjutus on: võta pliiats kätte ja hoia pilku käel, liiguta seda lähemale ja kaugemale silmade kõrgusel. Fookus on pliiatsil. Silmade lihased tuleb treenida nagu teisi keha lihaseid, et need liiguks sujuvalt, mitte järsult. Kui me aeglaselt edasi tagasi oma pilku nihutame, tulb kerge pinge, lõdvestus, lihase venitus ja lihaste pumpamine ja verega täitmine.

3. harjutus. Kirjuta tahvlile 3 rida erinevates suurustes nubritega. Astu kaugemale ja märgi ära kaugus, kus sa enam ei näe kõiki ridu. Astu üks samm eemale ja siis lähemale. Korda. (max 10 min.) lihased töötavad paremini sujuval treeningul.

Kommentaarid vaatajatelt:

Aitäh, Doc! Nägemine on midagi, mida koheldakse abitult. Me ei saanud kunagi arstidelt taastumisvõimalust; selle asemel saime retseptiprillid.


Õppisin neid silmaharjutusi võitluskunstides. Sirutage käsi ette ja vaadake nimetissõrme, seejärel pöörake pead küljelt küljele, keskendudes sõrmele, seejärel kallutage pead taha- ja allapoole, hoides sõrme nähtaval.

See on suurepärane harjutus. Mul tekkisid probleemid silmadega, kuna olin nutitelefonis kaua. Ja ma tunnen erinevust pärast seda harjutust. Teen neid iga päev. Inimesed ütlesid, et mul on prille vaja. Ütlesin, et ei, ma vajan koolitust. Ja siin on selle harjutused. Aitäh.

Probleem on selles, et inimesed teevad vanu harjutusi standardruumi mõõtudega. Tehke need lähemate mõõtmetega, tehke väiksem tuba. Tehke lähemad mõõtmised, kasutades teipi või mida iganes seinal, ja tehke harjutusi nende uute mõõtmiste abil. Sa ei tunne enam valu. Kui surute nurki jõuga, siis tekib valu. Võite teha samamoodi harjutusi, vaadates sõrmeotsa ja kaugel asuvale objektile, kuid mitte kaugele. See puudutab ainult loogikat.

Mu õde tegi paar kuud selliseid harjutusi ja tema nägemine paranes -1,5le, -2 pealt prillideta. Kuid nende tegemist tuleb jätkata. Ta lõpetas (nüüd juba aastaid) ja nüüd kannab taas prille.

Tänan teid väga !!!! Mul on nii hea meel, et keegi selle ingliskeelse tõlkega kanali tegi!!!! Sest ma vaatan alati dr Anton Aleksejevit tema kanalis vene keeles! Ta on geenius!!! ja ta on ka naljakas. Ma lihtsalt soovin, et tõlge saaks projitseerida kõik vene emakeelega naljad, mida ta kasutab, kui ta räägib oma miljonite ja miljonite tellijatega! Jah, tal on oma algsel Vene kanalil rohkem kui 3 miljonit tellijat! Igatahes pole minu jaoks isegi naljakas teda inglise keeles vaadata, Aitäh, et tõlge on väga täpne! Ja mul on väga hea meel, et NÜÜD saan tema videoid jagada oma lastega (kahjuks räägivad nad ainult inglise keelt) ja kõigi oma inglise keelt kõnelevate sõpradega!!!!

____

Silmad on väga tähtsal koha Tao praktikas. Tähtis võti on see, et pead saama chi-d (energia). Selleks hõõru oma käsi ja palu energiat ning aseta käed silmadele. Sa võid näha valgust hoides samal ajal käsi silmade ees. See valgus on energia – chi. Hoia, saada valgust, soojust silmadesse läbi käte. See on esimene samm.

Meil on Taos veel palju erinevaid praktikaid: kulmude masaaz, meelekohtade masaaz, kukla masaaz – seal on ka optiline kiud silma nägemiseks, mitte ei ole näo ees. See oli esimene samm Kosmilise Nägemise seerias.

Raamat:

Kosmilise nägemise kunst: harjutused nägemise parandamiseks

Mantak Chia (Autor), Robert T. Lewanski (Autor)


Kuidas saavutada täiuslik nägemine

loomulikult läbi tõestatud silmatreeningu meetodite

  • Selgitab, kuidas on nägemishäired seotud siseorganite tasakaaluhäiretega
  • Pakub taoistlikke ja ajurveeda praktikaid maksa ja neerude – organite, mis on otseselt seotud silmaprobleemidega

Läänes käsitletakse nägemisprobleeme üldisest tervisest eraldi, tavaliselt prillide või kontaktläätsede abil. Kuid idapoolsed tervikliku tervendamise süsteemid näevad silmi füüsilise tervise peeglitena. Silmaprobleemid peegeldavad probleeme siseorganitega, eriti maksa ja neerudega. The Art of Cosmic Vision pakub taoistlikke tervendavaid heliharjutusi maksa ja neerude tugevdamiseks ning seitset sisemist Chi Kungi harjutust ja Dao-Yini enesemassaaži praktikat elundimeridiaanide toniseerimiseks. See sisaldab ka ulatuslikke toitumissoovitusi, sealhulgas täielikku Ayurveda analüüsi kolme peamise toitumisalase kehatüübi kohta.

The Art of Cosmic Vision silma tugevdavate harjutuste lai valik sisaldab Egiptuse musta täpi tehnikat, taoistlikku pika swingi tehnikat, Tai Chi Rocker Eye tehnikat ja lõõgastavaid jooga silmade palmitamise tehnikaid. Selle asemel, et vaadelda silmas olevat ripslihast ainsa keskendumise eest vastutava lihasena, parandavad need harjutused keskendumist, treenides kõiki silmi ümbritsevaid lihaseid. Tähelepanu pöörates täiustatud toitumisele, kehalisele treeningule ja nendele tõestatud silmade treenimise tehnikatele saavad lugejad taastada oma nägemise elujõulise tervise.


Arvutused:
“Minu jaoks köitsid mind enim harjutused ja lõigud, mis võiksid aidata vähendada silmade väsimust ja lõdvestada väsinud silmi. Kosmilise nägemise kunst pakub palju erinevaid valikuid.” — Tami Brady, TCM Reviews, mai 2010

“… Chial ja Lewanskil on süsteem, mis võib meie lääne ühiskonna jaoks toimida. Koos nende meetodite ja sooviga meie nägemust korrigeerida on kosmilise nägemise kunst tööriist, mis muudab muutusi.” — Irene Watson, Reader Views, august 2010

Mantak Chia ja Robert T. Lewanski “Kosmilise nägemise kunst: nägemise parandamise praktikad” on mitmete traditsioonide põhjalik silmade parandamise harjutuste ja teraapiate kogumik. — Reg Little, ajakiri New Dawn, juuli 2011

Tagakaanelt
TERVIS/TAOISM Läänes käsitletakse nägemisprobleeme üldisest tervisest eraldi, tavaliselt prillide või kontaktläätsede abil. Kuid idapoolsed tervikliku tervendamise süsteemid näevad silmi füüsilise tervise peeglitena. Silmaprobleemid peegeldavad probleeme siseorganitega, eriti maksa ja neerudega. The Art of Cosmic Vision pakub taoistlikke tervendavaid heliharjutusi maksa ja neerude tugevdamiseks ning seitset sisemist Chi Kungi harjutust ja Dao-Yini enesemassaaži praktikat elundimeridiaanide toniseerimiseks. See sisaldab ka ulatuslikke toitumissoovitusi, sealhulgas täielikku Ayurveda analüüsi kolme peamise toitumisalase kehatüübi kohta. The Art of Cosmic Vision silma tugevdavate harjutuste lai valik sisaldab Egiptuse musta täpi tehnikat, taoistlikku pika swingi tehnikat, Tai Chi Rocker Eye tehnikat ja lõõgastavaid jooga silmade palmitamise tehnikaid. Selle asemel, et vaadelda silmas olevat ripslihast ainsa keskendumise eest vastutava lihasena, parandavad need harjutused keskendumist, treenides kõiki silmi ümbritsevaid lihaseid. Tähelepanu pöörates täiustatud toitumisele, kehalisele treeningule ja nendele tõestatud silmade treenimise tehnikatele saavad lugejad taastada oma nägemise elujõulise tervise. Maailmakuulus Sisemise Alkeemia ja Chi Kungi meister MANTAK CHIA asutas universaalse tervendava tao süsteemi 1979. aastal. Ta on õpetanud ja sertifitseerinud kümneid tuhandeid õpilasi ja instruktoreid üle kogu maailma. Ta on Põhja-Tais asuva Tao Garden Integrative Medicine Health Spa and Resort koolituskeskuse direktor ja 35 raamatu autor, sealhulgas Taoist Cosmic Healing. ROBERT T. LEWANSKI on sertifitseeritud Ayurveda toitumis- ja tervisenõustaja. Ta on õppinud Korea meistrilt Hyunoong Sunimilt Sun Do meditatsiooni, Hiina viie elemendi toitumisalase kehatüübi määramist ja taoistlikku Chi Kung joogat. Ta elab Michiganis.


Autori kohta


Maailmakuulus Sisemise Alkeemia ja Chi Kungi meister Mantak Chia asutas Universaalse Tervendava Tao Süsteemi 1979. aastal. Ta on õpetanud ja sertifitseerinud kümneid tuhandeid õpilasi ja instruktoreid üle kogu maailma. Ta on Põhja-Tais asuva Tao Garden Integrative Medicine Health Spa and Resort koolituskeskuse direktor ja 35 raamatu autor, sealhulgas Taoist Cosmic Healing. Robert T. Lewanski on sertifitseeritud Ayurveda toitumis- ja tervisenõustaja. Ta on õppinud Korea meistrilt Hyunoong Suinumilt Sun Do meditatsiooni, Hiina viie elemendi toitumisalase kehatüübi määramist ja taoistlikku Chi Kung joogat. Ta elab Michiganis.
Väljavõte. © Kordustrükk loal. Kõik õigused kaitstud.

  1. peatükk

TÄIUSLIKUD NÄGEMISE HARJUTUSTE TEHNIKAD

Silmad vajavad treeningut sama palju kui teised lihased. Kui asetate oma käe mõneks nädalaks traksidega, hakkab see atroofeeruma või muutub nõrgemaks ja väiksemaks; veri ei saa piisavalt ringelda, et anda käelihastele jõudu ja kasvu. Silmadel on ka väikesed lihased, mida nimetatakse “tsiliaarseteks” silmalihasteks, mis tõmbavad silmi igas suunas. Kui silmalihased nõrgenevad, muutub nägemine keskendumatuks ja meie nägemine nõrgeneb. Silmalihased on kaotanud võime keskenduda silmamuna enda lähedale või kaugemasse punkti. Lühinägelikkus (lühinägelikkus) ja presbüoopia (kaugenägelikkus) on nõrkade silmalihaste tagajärg.

SILMADE HARJUTUSPROTOKOLL

Harjutage kaks või kolm korda nädalas allpool toodud silmaharjutuste tehnikaid. Sõltuvalt teie energiatasemest tehke iga silmaseansi vahel ühe-, kahe- või kolmepäevane puhkus. Päev pärast esimest silmaprotseduuri võivad teie silmalihased olla valusad. Ära muretse; see valulikkus kaob tasapisi. Valulikkus tähendab, et teil on “välja treenitud” nõrgad silmalihased, mis on aastaid uinunud. Need on vastupidavad ja reageerivad sarnaselt teie biitsepsi käelihasele uue jõuga. Iga silmaharjutuse vaheline puhkeaeg on sama oluline kui silmaharjutused. Puhkeperioodidel silmad ja keha paranevad ja taastuvad, andes jõudu ja tervist. Liiga sagedane silmaharjutuste tegemine võib kergesti põhjustada silmade väsimust, mis on peamine põhjus, miks enamik silmaharjutusi ebaõnnestub.

Egiptuse musta punkti tehnika

Egiptuse musta punkti tehnika on üks olulisemaid harjutusi kõigi silmahaiguste korral.

Esmalt valmistage must täpp ette 2-tollisele x 3-tollisele valgele kaardile. Joonistage kaardile musta tindiga umbes peenraha suurune must täpp.

Märkus. Kui teil on probleeme asjade lähedalt nägemisega (kaugnägelikkus), ärge tehke seda Egiptuse musta punkti tehnika esimest osa. Tehke ainult teine ​​osa.

  1. osa
  2. Hoidke kaarti oma silmade ees käeulatuses.
  3. Järgmisena liigutage kaart oma ninaotsa ja vaadake musta punkti 30 sekundit. Ärge liigutage oma pead; liigutage ainult kaarti. Peate nägema ainult ühte punkti. Kui näete kahte punkti, liigutage kaarti ninast eemale, kuni näete ühte punkti.
  4. 30 sekundi pärast liigutage kaart otse silmade eest välja, seejärel puhake ja sulgege silmad mõneks sekundiks.
  5. Järgmiseks tõstke kaart kulmude vahele ja vaadake punkti 30 sekundit. Liigutage kaarti nii lähedale kui võimalik, kui näete ainult ühte punkti. Puhka paar sekundit.

Veenduge, et näete ainult ühte punkti; see tähendab, et mõlemad silmad töötavad koos. Olge püsiv ja järjekindel ning näete tulemusi. Ärge unustage hingata õrnalt, sügavalt ja loomulikult.

  1. osa
  2. Hoides pead liikumatult ja sirgelt, liigutage must täpp oma paremale õlale ja vaadake seda 30 sekundit.
  3. Seejärel liigutage punkt oma vasakule õlale ja vaadake seda 30 sekundit. Sule silmad ja puhka.

Kaugelenägevad inimesed saavad seda õlg-õla musta punkti harjutust teha suure kasuga. Egiptuse musta punkti tehnika paneb silmalihased keskenduma asendisse, kuhu nad tavaliselt ei keskendu. See aitab silmamuna ennast ümber kujundada ja tasakaalustada.

Egiptuse kirjavaatamise tehnika

Silmalihaste harjutus lähi- ja kaugnägemiseks

Lõigake ajalehest või ajakirjast välja kolm 1/8-1/4 tolli paksust kirja ja liimige need 2-tollisele x 3-tollisele valgele kaardile. Tehke iga liigutus ühe silmaga korraga, seejärel kasutage mõlemat silma koos. Peopesaga kaetud silm tuleb treeningu ajal lahti hoida. See võimaldab mõlemal silmal treeningu ajal koos töötada.

Alustage kolme kordusega mõlemas suunas. Iga kahe kuni kolme nädala järel lisage üks kordus, kuni jõuate kuue korduseni.

  1. Esimene liigutus: hoidke kaarti kaksteist tolli silmade ees. Keskenduge ühele tähele, keskendudes alati, et seda selgelt näha. Liigutage kaarti kolm korda silmade kohal ja lõua all. Tehke seda üks silm korraga ja seejärel mõlemad silmad koos. Hoidke oma pea paigal – liigutage ainult silmi.
  2. Teine liigutus: hoidke kaarti kaksteist tolli silmade ees. Liigutage seda aeglaselt paremast silmast vasakusse silma – hoidke alati tähti silma peal. Esitage ühe silmaga, seejärel mõlemad silmad koos, kumbki kolm korda.
  3. Kolmas liigutus: hoidke tähti näo ees ja liigutage kaarti diagonaalselt paremale ja vasakule. Tehke kolm korda mõlemal viisil. Jällegi töötage ühe silmaga korraga, seejärel mõlemaga koos.
  4. Neljas liigutus: liigutage kaarti suurte ringidena, käe kaugusel. Tehke kolm korda mõlemal viisil, üks silm korraga, seejärel mõlemad koos.
  5. Viies liigutus: hoidke kaarti umbes kaksteist tolli pea ees ja liigutage kaarti sujuvalt kümnetollise läbimõõduga ringis. Tehke kümme korda päripäeva ja kümme korda vastupäeva. Esitage ühe silmaga korraga ja mõlemad silmad koos.

Eelkooliealised lapsed vaatavad loomulikult oma silmadega igas suunas. Kooliõpilasi õpetatakse oma raamatutesse otse ette ja alla vaatama. Pärast aastaid kestnud halba silmaharjumust lakkavad nad igasse suunda vaatama ja silmamuna kaotab oma loomuliku kuju. Selle tulemusena tekivad nägemishäired.

Egiptuse Letter-Gazing tehnika võimaldab silmadel keskenduda igas suunas ja võimaldab mõlemal silmal koos näha. Samuti aitab see silmad normaalsesse asendisse tagasi kujundada, et valgus saaks täiusliku nägemise saavutamiseks võrkkestale korralikult keskenduda. See tehnika koordineerib meelt ja silmi, et töötada täiuslikus harmoonias. Harjutamine toob paranemise. Jää sellega kinni! Püsivus on nägemise parandamise edu võti.

___

Kommentaarid raamatule:

Pean seda raamatut kasutama teatmeteosena, sest see on tõesti täis ebatavalisi ja kasulikke tehnikaid visuaalsete defektide parandamiseks.
Ostsin selle sugulase abistamiseks, sest tal on oht ravimatu haigusega, mida nimetatakse pigmentosa retiniitiks. Olen nendest tavadest nii muljet avaldanud, et pean need oma igapäevaellu lisama ja olen kindel, et aja jooksul ei vaja ma prille. See on raamat, mis sisaldab nii palju kasulikke vihjeid, et ma jätsin lühinägelikkuse harjutused vahele, kuna minu probleem on kaugnägelikkus ja mu sõber käskis mul anda talle lühinägelikkuse näpunäiteid. Ma arvan, et ma ei tohiks vahele jätta, et katta ainult oma isiklikke probleeme, vaid olema teadlik, et ka teised vajavad abi. Soovin, et mul oleks Mantak Chia teadmised. Võib-olla kunagi õpin tema käe all Tais. Vau! Ta on tõeline meister inimkeha selle hädadest tervendamisel. Te ei pea selles raamatus pettuma. Suurepärane lugemine!

Proovisin selle raamatu ideid/plaani. Võin ausalt teatada, et pärast 1 aasta möödumist tegin uue täieliku silmakontrolli. Tulemused olid hämmastavad. Minu astigmatism minu ühel silmal oli tegelikult läinud. Pärast seda, kui olin selle kogu eluks saanud, küsisin arstilt, kas nad on selles kindlad. Ta vaatas mulle šokeeritult otsa ja ütles: “Muidugi, ma olen kindel!” Siis minu lt. silmade nägemine paranes 100%. See läks -200 pealt -100 peale! Minu rt. silmad ka paranesid, kuid minu haige silm paranes. See oli nii tähelepanuväärne. Ma ei teinud muud, kui lõpetasin pideva prillide kandmise. Prille hakkasin kasutama ainult sõidu ajal. Lõpetasin nende kandmise kodus ja televiisori vaatamise. See tegi minu nägemisteravuses muutusi peale esimest 2-3 nädalat harjutamisi. Nüüd kannan prille ainult sõitmiseks. Ja minu alustamisest on möödas 5 aastat. See näitab teile, et silmad kohanevad. See raamat on kulda väärt. Peale selle ma olen 69 aastat vana. Nii et ma kujutan ette, et see toimiks iga täiskasvanu jaoks, kuid ma ei prooviks seda lastele, näiteks alla 21-aastastele, sest nende nägemine ei pruugi olla veel stabiliseerunud. See on suurim “saladus” nägemise parandamiseks, mis kunagi kirjutatud.

___

Siin saad õppida kursusel: Kosmiline nägemine – nägemise loomuliku parandamise kunst

Cosmic Vision – Art of Improving Vision Naturally

 Home / Taoist Healing PracticesQigong / Cosmic Vision – Art of Improving Vision Naturally

Cosmic Vision practices offer you an opportunity to improve your eyesight and develop a relationship between body, mind and eyes. A fascinating exploration for anyone with eye difficulties or for those wishing to prevent issues with eyesight as you age.

Would you like to improve your eyesight naturally? In the Tao we emphasise the importance of regular practice routine for eyes strengthening. The Cosmic Vision is a complex modality. It unifies internal Qigong practices, self-massage techniques and a wide variety of eye-strengthening exercises, such as the Egyptian Black Dot technique, the Taoist Long Swing technique, the Tai Chi Rocker Eye technique, and relaxing Yoga Eye Palming technique. Cosmic Vision exercises improve focus by training all of the muscles surrounding the eyes. Practicing them 2 or 3 times a week is enough for transforming your vision and eyesight.

In this workshop you will learn how to:

  • Transform your vision and eye health
  • Develop daily eye-strengthening exercises
  • “See” things more clearly, visually, and also spiritually or intuitively

What You Will Get:

  • 2-days workshop
  • 11 hours of video lessons
  • A mix of practical exercises and theory
  • Morning Qigong routine
  • Booklet written by Mantak Chia

Level: All levels

Certification hours: 10

€120.00

https://school.mantakchia.com/product/cosmic-vision-art-of-improving-vision-naturally/

___

Egiptuse silmade harjutus

Egiptuse silmaharjutused tugevdavad teie silmalihaseid ja on seega kasulikud silmade nägemise parandamiseks.

Egiptuse silmaharjutus silmade nägemise korrigeerimiseks:


1. Laisa Kaheksa harjutus


2. Egiptuse mustade punktide harjutus


3. Egiptuse tähtede vaatamise harjutus


Harjutage neid silmaharjutuste tehnikaid kaks või kolm korda nädalas. Sõltuvalt energiatasemest tehke iga silmaseansi vahel 2- või 3-päevane puhkus.

Päev pärast esimest silmaprotseduuri võivad silmalihased olla valusad; ära muretse. “Valulikkus” kaob järk-järgult. Valulikkus tähendab, et sellel on “välja töötatud” nõrgad silmalihased, mis on aastaid uinunud.

Samuti on oluline iga silmaharjutuse vaheline puhkeperiood. Puhkeperioodidel silmad ja keha paranevad ja taastuvad, andes jõudu ja tervist. Ärge kunagi kandke silmaharjutuste tegemise ajal prille. Kui suudate ilma prillideta ringi liikuda, siis tehke seda.

“Laisa Kaheksa” kaela lõdvestamise harjutus vabastab aeglaselt ja sujuvalt kuklaosa, rahustab närvisüsteemi ja võimaldab silmad selgelt fokusseerida.

See on silmaharjutuse-eelne soojendustehnika. Lihtsalt tõmmake ninaga kujutletavad “kaheksad”, samal ajal pead liigutades. Ninaga joonistatud suur “kaheksa” aitab lõdvestada suuremaid silmalihaseid, pisikesed “kaheksakesed” aga lõdvestavad väiksemaid silmalihaseid.

Kuidas teha: Joonista ninaga kaheksakesi; liigutage pead aeglaselt ja sujuvalt. Muutke “kaheksaid”, joonistades need vertikaalselt ja seejärel horisontaalselt. Joonistage suured ja lõpuks väikesed “kaheksad”. Tehke neid mõlemas suunas – paremalt vasakule ja vasakult paremale ülevalt alla ja alt üles. Kulutage sellele harjutusele vähemalt kolm minutit.

Laisa Kaheksa Kaela Harjutused sooritatakse rutiinselt esimesena, kuna see lõdvestab kaelalihaseid ja laseb värskel verel voolata silmadesse ja ajju. See valmistab ette ülejäänud silmade rutiini ja tagab suurema edu nägemise parandamisel. Järgnevad silmaharjutused, kui neid regulaarselt ja järjepidevalt harjutada, võivad aidata taastada nägemise 20-20 ja üle selle! Tehke silmaharjutusi rõõmu ja lõdvestunult. Tulemused on tulemas.

Egiptuse musta punkti tehnika
Egiptuse musta täpi silma tehnika I osa
Esmalt valmistage must täpp kahe-kolme valgele kaardile ette. Joonistage musta tindiga kaardile umbes nupu suurune must täpp. Ärge liigutage pead; liigutage kaarti – sisse ja välja. Kui teil on probleeme lähinägemisega (kaugnägemine), siis ärge tehke seda musta punkti tehnika esimest osa. Tehke teine ​​osa ainult allpool.

Hoidke kaarti silmade ees, liigutage kaarti ninaotsa ja vaadake musta punkti 30 sekundit. Peate nägema ainult ühte punkti, kui näete kahte punkti, liigutage kaarti ninast eemale, kuni näete ainult ühte punkti.

30 sekundi pärast liigutab kaart otse silmade eest välja, seejärel puhka ja sulge silmad mõneks sekundiks. Tõstke kaart kulmude vahele ja vaadake punkti 30 sekundit. Liigutage kaarti võimalikult lähedale, et näha ainult ühte punkti. Seejärel puhka paar sekundit.

Veenduge, et näete ainult ühte punkti; see tähendab, et mõlemad silmad töötavad koos. Olge püsiv ja järjekindel ning tulemused on hämmastavad. Ärge unustage hingata õrnalt, sügavalt ja loomulikult.

Egiptuse musta täpi silma tehnika II osa
Pea otse hoides liigutage mustad täpid paremale õlale ja vaadake seda 30 sekundit. Seejärel liigutage punkte vasakule õlale ja vaadake seda 30 sekundit, sulgege silmad ja puhake.

Kaugenägelikud inimesed saavad seda õlg-õla harjutust sooritada suure kasuga. Black Dot Techniques paneb silmalihased keskenduma asendisse, kuhu nad tavaliselt ei keskendu. See aitab silmamuna ennast ümber kujundada ja tasakaalustada.

Egiptuse kirjade vaatamise tehnika
Egiptuse tähevaatlus I osa (Lähi- ja kaugenägemise harjutus)
Lõigake ajalehest või ajakirjast välja kolm 1/8–1/4 tolli paksust tähte ja liimige need 2 x 3 valgele kaardile.

Tehke iga harjutust ühe silmaga korraga, seejärel mõlema silmaga koos. Katke silm peopesaga, et hoida harjutuse ajal lahti. See võimaldab mõlemal silmal treeningu ajal koos töötada.

Alustage kolme kordusega mõlemas suunas. Iga kahe kuni kolme nädala järel lisage üks kordus, kuni jõuate kuueni.

Hoidke kaarti kaksteist tolli silmade ees. Keskenduge ühele tähele, keskendudes alati, et seda selgelt näha. Liigutage kaarti kolm korda silmade kohal ja lõua all. Tehke seda üks silm korraga ja seejärel mõlemad silmad koos. Hoidke pea ikka ja liigutage ainult silmi.
Hoidke kaarti kaksteist tolli silmade ees. Liigutage kaarti aeglaselt paremast silmast vasakusse silma, hoides alati tähte silmas. Esitage ühe silmaga, seejärel mõlemad silmad koos, kumbki kolm korda.
Hoidke tähte näo ees ja liigutage kaarti diagonaalselt paremale ja vasakule. Tehke kolm korda mõlemal viisil. Jällegi tehke üks silm korraga, seejärel mõlemad silmad koos.
Hoidke kaarti umbes ühe jalaga pea ees ja liigutage kaarti sujuvalt kümnetollise läbimõõduga ringis. Tehke kümme korda päripäeva ja kümme korda vastupäeva. Esitage ühe silmaga korraga ja mõlemad silmad koos.
Egiptuse silmaharjutuste tegemisel oluline: hingake sügavalt ja loomulikult ning proovige mitte pilgutada. Vaadake kirja võimalikult selgelt ilma silmade väsitamiseta.

Egiptuse Silma Tehnika on suurepärased harjutused silmamunade ümberkujundamiseks ja silmalihaste tugevdamiseks. Need aitavad luua silmalihaste tasakaalu.

Te ei aja seda harjutust segamini tavalise silmaharjutusega; pole võrdlust! See aitab silmad tagasi normaalsesse asendisse kujundada, et valgus saaks võrkkestas korralikult fokusseerida, et nägemine oleks täiuslik. See tehnika koordineerib meelt ja silmi, et töötada täiuslikus harmoonias. Püsivus on nägemise parandamise edu võti.

Egiptuse kirjade vaatamine II osa (Lähi- ja kaugnägemise harjutus)
Kleepige must täht 2 x 3 kaardile ja kleepige kaardid 24 cm joonlaua ühte otsa. Need tähed peaksid olema piisavalt suured, et neid oleks lihtne kahe jala kaugusel näha.

Hoidke kaarti silmadest vähemalt kahe kuni kolme jala kaugusel. Kaugnägemise parandamiseks tuleb lühinägelikkuse (lühinägelikkuse) ületamiseks kasutada silmi, et näha kahe jala kaugusele. Kui nägemine sel kaugusel selgineb, kasutage edasise paranemise hõlbustamiseks väiksemaid tähti.

Lähinägemise (kaugnägemise) parandamiseks tehke lihtsalt silmaharjutust, hoides tähti silmadest vähem kui 24 cm kaugusel. Tehke seda “Edasijõudnute” harjutust samas järjestuses nagu ülaltoodud Algus Egiptuse tähevaatluse tehnikas – I osa.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-exercises-egyptian.html

___

Tiibeti harjutused silmadele


Tiibetlane on kasutanud looduslikke meetodeid nägemisnõrkuse korrigeerimiseks ja nägemise parandamiseks.

Need on perifeerse nägemise tehnika, Tiibeti diagramm ja silmaharjutus.

Tiibeti silmaharjutus nägemise korrigeerimiseks
Tiibeti perifeerse nägemise tehnika
Tiibeti silmade tabel
Silmaharjutused Tiibeti diagrammi abil
Tiibeti perifeerse nägemise tehnika
Kui oluline on perifeerne nägemine? Igaüks kasutab perifeerset nägemist sõidu ajal, kõndides, sportides, tööl ja kodus.

Kui inimene ei kasuta oma perifeerset nägemist, tekib tunnelnägemine.

Tugev ja otsene vaatamine kaotab silmade võime selgelt perifeerselt näha (külgvaade).

Kui hästi näete külgi? Enne lugema õpetamist näevad lapsed külgmise (perifeerse) nägemisega selgelt ja teravalt. “Tavaline silm näeb üht asja PARIMALT, kuid mitte ainult ühte.” “Perifeerset” (külgnägemist) arendades võib olla “silmad pea taga”. Vaadates otse (edasi) ilma kummalegi poole liikumata, pöörake lihtsalt tähelepanu sellele, mis toimub “perifeerselt” paremal ja vasakul küljel.

Hoidke pliiatsit mõlemas käes, kaksteist tolli silmade ees.
Vaadake otse pliiatsitest mööda “kaugusesse”, ilma otse pliiatsidele otsa vaatamata. Vaadake pliiatseid “perifeerse nägemisega”. Ärge vaadake pliiatsitele otse.
Liigutage iga pliiats aeglaselt kummagi silma külgedele nii kaugele, kui see on nende äärest nähtav. Korrake seda eest-külje liikumist vähemalt kümme korda.
Järgmisena liigutage pliiatseid, parem käsi üles ja vasak käsi alla, kümme korda.
Seejärel liigutage pliiatsi paremat kätt kümme korda diagonaalselt ülespoole ja vasakut kätt diagonaalselt alla.
Järgmisena liigutage pliiatsi vasakut kätt kümme korda diagonaalselt ülespoole ja paremat kätt diagonaalselt alla.
Järgmiseks hoidke pliiatsit kaksteist tolli silmade ees ja tehke umbes kahe või kolme jala läbimõõduga ring silmade eest, väljapoole külgedele.
Kas hoida silmad kõigi seitsme sammu jooksul otse ette? Tehke ringe päripäeva ja vastupäeva.

Silmaharjutused Tiibeti diagrammi abil
Need harjutused tehakse ilma prillide ja kontaktideta. Tehke iga liigutust 30 sekundit istuvas asendis, selg sirge ja ärge liigutage pead, vaid silmi.

Mõlema käe peopesaga, tassiga, sulgege mõlemad silmad, et neid lõdvestada.
Liigutage silmi päripäeva ümber välimise punktiringi
Korrake seda liikumist vastupäeva pöörates
Liigutage silmi kell 2 ja 8 punktide vahel edasi-tagasi
Korrake seda liigutust edasi-tagasi punktide vahel kella 4 ja 10 ajal
Pilgutage korraks silmi ja lõpetage teraapia silmade peopesamisega.
Korrake harjutusi vastavalt soovile, olles ettevaatlik, et vältida pinget. Pärast ravi alustamist proovige võimalikult vähe kanda prille ja kontakte. Aja jooksul muutuvad need kargud tarbetuks.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-exercises-tibetan.html

___

Jooga harjutused silmadele


India joogid praktiseerivad parema nägemise silmaharjutusi, milleks on päikesevaatlus, silmade ööbimine, silmade pigistamine, ninamassaaž ja pea tõstmise tehnika.

Jooga silmaharjutus nägemise korrigeerimiseks
Päikesevaatluse jooga saladused silmade korrigeerimiseks
Joogasilma kohanemisvõimeline silmatreening
Silmad Nägemise parandamiseks pigistada
India jooga ninamassaaž silmade korrigeerimiseks
Pea tõstmise tehnika silma- ja kõrvaprobleemide korral
Päikesevaatluse jooga saladused silmade korrigeerimiseks
Muistsed joogid kasutasid “Jooga päikesevaatamist” meditatsioonina, et anda kehale, vaimule ja vaimule tervendav päikesevalgus ja -jõud.

Kuidas teha: minge välja päiksetõusu või päikeseloojangu ajal, kui päike on punane või oranž. Avage silmad pärani ja hingake päikest vaadates üheksa sügavat hingetõmmet (sisse ja välja õrnalt). Tundke, kuidas “päikeseenergia” liigub silmadesse ja alla nabapiirkonda (Hara). Pärast päikesevaatamist katke silmad õrnalt peopesadega mõneks minutiks, visualiseerides samal ajal musta värvi. See aitab lõõgastuda ja leevendada stressi ja pinged meeles ja silmades.

Joogasilma kohanemisvõimeline silmatreening
Silmaharjutus, I osa (Lähi- ja kaugnägemise parandamine)
Vana-India hindu joogi on nägemise parandamiseks välja töötanud palju tehnikaid.

See imeline silmaharjutus aitab silmadel parandada nende võimet muuta fookust ja näha selgelt, kaugusesse ja lähivaates.

Kaasaegne teadus ütleb meile, et kohanemisvõimelised silmalihased nõrgenevad vanusega. See aga ei vasta tõele, kui ta jätkab kohanemisvõimeliste fokusseerivate silmalihaste regulaarset kasutamist; nägemine püsib selge ja tugev kogu elu.

Kui inimene kaotas oma “silma kohanemisvõimelise teravustamise võime”, võib see silmaharjutus tuua tagasi loomuliku silmade kohandumise kauguse ja lähivaates:

See harjutus aitab peamiselt kaugnägelikkuse või vanaduse nägemist, võimet keskenduda selgelt lähivaates. Harjutage seda harjutust väljas heas valguses või sees hästi valgustatud ruumis, vaadates samal ajal aknast välja.

Üks: valige välja umbes kahekümne jala kaugusel asuv kauge objekt (puu, auto, hoone jne). See on kaugele nähtav objekt.
Kaks: hoidke käes 2 x 3 kaarti mustade tähtedega, mis on piisavalt suur, et selgelt näha.
Kolmas: hoidke kaarti silmade kõrgusel käeulatuses, et see näeks selgelt.
Neli: vaadake kauget objekti; näha seda selgelt. Nüüd liigutage silmad tagasi kaardil olevale tähele (sulgemispunktis) ja vaadake seda mõne sekundi jooksul selgelt. Tehke seda kohanemisvõimelist silmaliigutust kolm korda (sisse ja välja).
Viis: kui kaardil olev täht muutub paremini nähtavaks, liigutage kaarti paar tolli lähemale ja korrake seda “sulgemispunkti ja kaugema punkti” liigutust kolm korda, nagu punktis 4.
Kuus. Järgmisena liigutage kaarti paar tolli lähemale, samal ajal kui näete seda selgelt. Korrake jällegi “lähedast” ja “kaugemat” silmade liikumist, fokuseerides silmad alati nii selgelt kui võimalik.
Kohanemisvõimelised silmalihased, nagu kõik teised kehalihased, muutuvad kasutamata jätmise tõttu nõrgemaks.

Silmaharjutused kutsuvad esile värske verevoolu, chi voolu ja närvienergiat silmalihastesse ja närvidesse, parandades seeläbi nägemist. Tehke seda liikumist kaks või kolm korda nädalas.

Silmaharjutus, 2. osa (kaugnägemise parandamiseks)
Järgige ülaltoodud harjutuse samme, kuid pöörake toimingut vastupidises suunas, vaadates tähtedega kaarti,

Hoitakse lugemiskaugusel, mis on silmadest 15–18 tolli kaugusel.
Hoidke kaarti kohas, kus ta saab tähti selgelt näha, seejärel vaadake kohe paarikümne jala kaugusel asuvat objekti, st puud, autot, hoonet vms.
Suunake silmad kaardilt kaugel asuvale objektile, nähes mõlemat võimalikult selgelt, kolm korda edasi-tagasi.
Vaadake objekti, mis on esimesest objektist kakskümmend kuni kolmkümmend jalga kaugemal.
Korrake silmade edasi-tagasi liikumist kolm korda. Jätkake seda harjutust, vaadates kaugemal asuvaid objekte. Harjutage seda vahemaad, nähes kohanemisvõimelist silmade liikumist viis minutit kaks või kolm korda nädalas.
Silmad Nägemise parandamiseks pigistada
Hingake aeglaselt sisse ja pigistage silmi järk-järgult 10–15 sekundi jooksul tihedalt kokku. Hingake aeglaselt välja, tehes silmad laialt avades heli “ssshhh”. Korda 3-6 korda.

See taoistlik silmatehnika suurendab silmade vereringet, hoiab ära vesise silmade, tugevdab silmalaugu ja pisaranäärme lihaseid. See normaliseerib pisaranäärmete tööd. Need näärmed annavad leeliselise lahuse, mis puhastab silmad ja annab silmadele särava sädeleva läike.

Tervendav heli “Ssshhh” on kasulik maksa puhastamiseks ja närvisüsteemi rahustamiseks. Silma pärani avamine ja heli “ssshhh” väljahingamine vabastab maksast ja silmadest viha ja pinge.

India jooga ninamassaaž silmade korrigeerimiseks
Ayurveda (India meditsiin) õpetab meile, et kroonilised külmetushaigused, gripp, lima ja kopsukinnisus on enamiku silmaprobleemide peamine põhjus. Silmad on nina- ja siinusekanalite vahetus läheduses.

Kuidas teha: kastke beebi sõrm seesamiõlisse, gheesse või ühte tilka eukalüptiõli ja torgake see igasse ninasõõrmesse. Masseerige nii sügavalt kui võimalik, masseerige aeglaselt päripäeva ja vastupäeva. See võib tunda valulikkust. Mine rahulikult.

Samuti võib ta mitu korda aevastada ja nina puhuda. Ära paanitse.

See on keha puhastusreaktsioon. See puhastab siinused kiiresti! See avab kopsude hingamiskanalid, vabastab ummistunud emotsioonid ja parandab silmade selgust. Tehke õrnalt jooga ninamassaaži kolm korda nädalas, üks minut kummagi ninasõõrme kohta.

Pea tõstmise tehnika silma- ja kõrvaprobleemide korral
Pea tõstmise tehnika on suurepärane harjutus kõrva- ja silmaprobleemide lahendamiseks. Samuti aitab see üle saada peavalust, kaela- ja õlavaludest.

Kuidas teha: Asetage mõlemad käed (sõrmed ja peopesad) ümber kaela kolju alumises osas (mastoidprotsess). Tõstke pea üles (nägu ettepoole suunatud), tõstes samal ajal pead paremale. Pöörake ja tõstke pead samal viisil vasakule.

See lihtne liigutus võib aidata vabastada kaela- või trapetslihaste pigistatud närvid. Tõstke pea õrnalt üles, kuid ärge pigistage kaela liiga tugevalt. Pöörake nii kaugele kui mugav ilma pingutamata või tõmblemata. Harjutage “pea tõstmist” mitu korda päevas, eriti enne magamaminekut.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-exercises-yogic.html

___

Hiina silma harjutused


Hiina mungad harjutavad silmaharjutusi, et parandada nägemist. Need on: “Yang Eye” küünla vaatamine, piitsutamistehnika, silmatromboon, nägemise venitamine, maksa ravimine ja rohelise värviga silmad.

“Yang Eye” küünlavaatamise tehnika kaunite silmade jaoks
On teada, et see annab ühele hõõguvad magnetilised silmad. Silmavalged muutuvad selgeks, läikivad ja säravad eredalt.

Kuidas teha: Süütage küünal ja istuge selle ette käe-jala ulatuses ja silmade kõrgusel. Vaadake seda pidevalt silma pilgutamata. Hingake loomulikult ja jätkake pilku viis minutit ilma keha liigutamata. Püüdke silmalauge mitte liigutada. Vähem liikumist toob rohkem magnetjõudu ja kontrolli silmadesse ja närvisüsteemi. Hoidke silmad lahti ja laske pisaratel mööda põski alla voolata; avage silmad laiemalt, kui pisarad voolavad. Iga minuti kohta sulgege silmad 10 või 15 sekundiks. Lõpetamiseks sulgege silmad ja hoidke kaks minutit peopesades, et silmad maha jahtuda.

Silma jälgimise tehnika
Jälgimis- või servatehnika on kristallterava nägemise saladus!

Jälgimine ehk ääristamine tähendab objekti kontuuride nägemist. See aitab taastada loomuliku võime keskenduda makulale.

Kaugele nägemise parandamiseks märkige silmad pildi ümber või suure tähe ümber, mis näeb selgelt. Edge või Track ümber laua 20 või 30 jala kaugusel.

Harjutage ääristamist, objektid muutuvad teravaks ja selgelt nähtavaks. Valige igal nädalal järjest väiksemaid tähti, kuni saate väikseima kirja hõlpsalt lugeda. Ärge unustage jälgimise või servamise vahel silmad mõneks hetkeks sulgeda.

Samuti tehke ninaga punktide kaupa valitud objekti ja liigutage ninaotsa piki selle servi. Alguses liikuge aeglaselt objekti ümber, nähes iga Edge’i osa. Hiljem, kui inimene omandab vilunuma, saab ta kiirendada ääristamist.

Lähinägemise harjutus (kaugnägemine)
Mugav “piitsutava silma tehnika”
Piitsutamine on üks parimaid silmaharjutusi kohanemisvõimeliste silmalihaste tugevdamiseks lähinägemise parandamiseks.

Kuidas sooritada piitsutamissilma harjutust: asetage vasak peopesa vasaku silma kohale. Hoidke käeulatuses silmade ees kaarti, millel on must täht, mis on hästi nähtav. Tõmmake kaarti mõõduka kiirusega mõne tolli kaugusel näost parema silma poole. Järgmiseks ‘piitsutage’ kaart äkitselt tagasi käepikkusesse. Korrake seda liigutust mitu korda.

Seejärel kasutage vasakut silma, samal ajal kui parem silm on parema peopesaga kaetud. Korrake mitu korda. Järgmisena harjuta piitsutamist mõlema silmaga korraga. Korrake mitu korda.

Esitage kaks kuni kolm korda nädalas. “Piitsutamine” on harjutus, mis aitab suuresti presbüoopiat (keskealine nägemine), kaugnägelikkust ja muid lähinägemisprobleeme.

Tromboonimine
Silmade trompoonimise harjutuse sooritamine: hoidke käes 2 x 3 kaarti väikese musta tähega, mis näeb hõlpsasti käte kaugusel. Alates käe pikkusest ‘libistage’ (liiguta) kaarti kolm tolli parema silma poole ja seejärel liigutage seda tagasi käe pikkusele. Järgmisena ‘libistage’ kaarti kuus tolli parema silma poole ja seejärel liigutage see tagasi väljapoole, kuni see on käe kaugusel. Järgmisena ‘libistage’ kaarte üheksa tolli võrra parema silma poole ja seejärel liigutage see tagasi käepikkuse suunas. Edendage sel viisil kolm tolli korraga, kuni kaart on silmast paari tolli kaugusel. Harjutage mitu korda parema silmaga. Järgmisena sooritage “Tromboning” vasaku silmaga, seejärel mõlema silmaga koos.

Liigutage kaarti mõõduka kiirusega. Lõdvestuge ja hingake kergelt. Pärast selle harjutuse mõnenädalast harjutamist muutke kaardi kiirust – liigutage kaarti aeglasemalt, muul ajal kiirel kiirusel.

Piitsutamine ja trompoonimine äratab lõpuks ja tugevdab lähipunkti teravustamislihaseid, et näha trükki teravana ja selgena.

Sulgemispunkti silmade teritamise tehnika
Paljud inimesed läbivad keskeas ähmane nägemine lähiajal. Ja see harjutus, nagu ka eelmine, on positiivne samm lähinägemise tugevdamiseks ja parandamiseks.

Hoidke “Eye Chart” silmade ees 12–20 tolli kaugusel, kus seda on võimalik pingutamata näha.
Jälgige silmadega esimese lõigu tähte, näiteks “V”.
Sulgege silmad ning jälgige ja visualiseerige meeles täht “V”.
Avage silmad, vaadake tähte “V” ja jälgige seda uuesti.
Sulgege silmad ja jälgige uuesti tähte “V”, seejärel avage silmad õrnalt sügavalt sisse ja välja hingates ning vaadake tähte “V”.
Liigutage tähte “V” aeglaselt silmade suunas, püüdes tähte võimalikult selgelt näha – kui täht hakkab hägunema, peatage liikumine.
Sulgege silmad mõneks sekundiks. Avage silmad sügavalt hingates ja nihutage täht “V” silmadest eemale ning märkage, et täht muutub selgemaks.
Asetage mõlemad peopesad kahekümneks sekundiks silmadele, visualiseerides samal ajal musta värvi.
Korrake samme üks kuni kaheksa kõigi üheteistkümne lõigu esimese tähega, näiteks lõigu jaoks T – nr 2. “R” lõigust nr 3 ja nii edasi. Või minge väikseima lõiguni, mis selgelt näeb. Harjutage seda harjutust vähemalt 15–20 minutit kaks või kolm korda nädalas.

Kaugnägemise harjutus (lühinägelikkus)
“Nägemuse venitamine” on äärmiselt väärtuslik kaugnägemise piiride laiendamisel, eriti lühinägeliku nägemise (lühinägelikkuse) puhul.

Harjutage “Nägemist venitades” vähemalt 15–30 minutit iga seansi jooksul kaks või kolm korda nädalas.

  1. samm: seiske sirgelt ja valige diagrammil üks “tähtedest”.
  2. samm: jälgige meeles valitud “tähte”, seejärel sulgege silmad mõneks sekundiks. Lõdvestage käed, õlad, silmad, jalad, kael jne.
  3. samm: avage silmad ja vaadake uuesti kirja. Järgmisena asetage mõlemad peopesad silmadele ja “Palm”, visualiseerides samal ajal “tähte” 15 sekundi jooksul.
  4. samm: avage silmad sügava sisse- ja väljahingamisega, pannes tähele, et “täht” muutub mustamaks.
  5. samm: “tähte” vaadates alustage aeglaselt küljelt küljele õõtsumist. Jätkake kõikumist, liikuge aeglaselt diagrammist eemale, tehes väga lühikesi samme tagasi. Hingake loomulikult ja laske trükisel selgelt sisse tulla. Kui jõuate punkti, kus trükis muutub ebaselgeks või loetamatuks, STOP! Sel hetkel kummarduge vöökohalt ettepoole, jätkates õõtsumist, ja lugege uuesti “tähte”. Nüüd jätkake lühikesi samme tagasi. Jällegi, kuigi kallutage kaugele ette, kui jõuate punkti, kus trükitud tähed pole enam loetavad. Kui see juhtub, sirguge, liikuge diagrammi lähedale ja korrake harjutust järgmisel väiksemal real, järgides ülaltoodud juhiseid. Korrake iga rida, kuni ta jõuab diagrammi alumisele reale. Selle harjutuse sooritamise ajal on oluline kogu keha lõdvestada. Vaimselt ja füüsiliselt tunne, kuidas õlad, kael, nägu, silm, käed ja käed lõdvestuvad. Laske lõualuu lihased lahti ja laske neil langeda. Laske silmadel muutuda pehmeks ja rahulikuks.
    Tervendage maksa ja silmi rohelise värviga
    Idamaades õpetavad taoistlikud meistrid meile, et “roheline” on seotud maksa ja silmadega.

Looduse rohelised värvid, nagu puud, rohi jne ja rohelised köögiviljad, aitavad tervendada maksa ja silmi. Visualiseerige õrnalt rohelisi puid, rohelist rohtu, sinakasrohelist ookeani ning silmad ja meel muutuvad rahulikumaks, rõõmsamaks ja rahulikumaks. Palming igal ajal, kui tunnete vajadust lõõgastuda ja lahti lasta – see värskendab meelt ja noorendab silmi.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-exercises-chinese.html

___

Silmade harjutus

Silmade võimlemine on abiks paljude silmadega seotud haiguste ravis, nagu lühinägelikkus, kaugnägemine, silmade kuivus jne.

Parandage silmade nägemist silmaharjutustega
Püsiv silmade treenimine (harjutus) võib nägemist kiiresti parandada.

Silmade harjutus annab meie silmalihastele teatud füüsilise harjutuse seega; nad taastavad kaotatud tugevuse ja elastsuse.

Mis on normaalne silm? Mis on 20/20 nägemine? Mis on 6/6 nägemine?

  1. aastal lõi dr Herman Snellen testi nägemisteravuse mõõtmiseks; ta lõi tabeli nägemisteravuse lihtsaks hindamiseks. Ta lõi selle diagrammi, kasutades standardnägemise määratlust; see aitab arstidel nägemist võrrelda ja korrigeerida.

Ta kujundas selle diagrammi tähtede suurusega ja nende ümber olev valge ruum on sama? See ühtlane disain aitab hõlpsamini kontrollida nägemisteravust erinevatelt vahemaadelt. Lisaks jõuab ta pärast jõulisi uuringuid standardse nägemise määratluseni; normaalse nägemisega inimene peaks suutma hõlpsalt lugeda diagrammi konkreetset rida, see on nägemine 20/20 (või 6/6 nägemine).

Keegi normaalse nägemisega 20/20 (või 6/6) tähendab; lugeja viitab kaugusele jalgades (või meetrites) diagrammi ja teie vahel ning nimetaja näitab vahemaad, mille kaudu tavasilm neid tähti lugeda suudab; seda mainitakse Snelleni diagrammi igal real.
Näiteks kui teil on 20/60 (või 6/18) nägemine, tähendab see, et näete 20 jala (või 6 meetri) kaugusel selgelt seda, mida tavanägemine näeks 70 jala (18 meetri) kõrgusel. See tähendab, et normaalse silmaga inimene näeb 70 jala (18 meetri) pealt seda, mida teie näete 20 jala (6 meetri) kauguselt, ja siis vajab teie silm hea nägemiseks korrigeerimist.

Võimalik on parem nägemine kui 20/20. Harva on nägemise tõhusus kui 20/15.

Mis on teleskoopnägemine? Kas see on võimalik?

Keskmisest parema nägemisvõimega inimene suudab 20 jala kauguselt hõlpsasti lugeda 10 jala pikkust joont (väikseimad tähed Snelleni silmatesti diagrammil) on nägemine 20/10! On inimesi, kes suudavad 50–60 jala kauguselt lugeda 10 jala pikkust joont, mis on 60/10 nägemisega. Nad kaaluvad teleskoopnägemist. Samuti pole piiranguid väikese “mikroskoopilise trükise” lugemisel, mida nimetatakse mikroskoopiliseks nägemiseks. Sellel, kui teravalt ja selgelt näha, kaugelt ja lähedalt, pole piiranguid.

Päikesevalgus on ereda nägemise jaoks vajalik
Uus uuring näitab, et otsese päikesevalguse puudumine võib inimese silma ümber kujundada ja nägemist halvendada.

Suurenenud UVB kokkupuude oli seotud lühinägelikkuse vähenemisega, eriti noorukieas ja noores täiskasvanueas. Viide: JAMA Oftalmoloogia. 2017; 135(1):47-53 ja Arch Ophthalmol. 2008;126(4):527-530.

Targad ütlevad, et inimesed on “tahke päikesevalgus”, sest meie nägemine ja meie elu sõltuvad täielikult Päikesekerast! Me kõik jääksime pimedaks, kui meie võrkkestale ei mõjuks tervendav päikesevalgus.

Päikesevalgus annab meile ka looduslikku D-vitamiini terve naha ja silmade jaoks. Sellel saidil sisalduvad silmatreeningu saladused võivad viia teid 20–600-ni (progressiivselt arenenud lühinägelikkus ehk pime ilma prillideta) nägemiseks parem kui 20–20.

Silmade majutuse saladus
Objekti kaugelt lähedale nähes muudab silm fookust, muutes läätse kuju, mis tuleneb tsiliaarse lihase toimest tsoonilistele kiududele, mida nimetatakse akommodatsiooniks.

Tavaline silm kaugemal asuvale objektile vaadates lüheneb ja lähedalt vaadates pikeneb.

Vaadates kaugemat objekti, mis asub rohkem kui kahekümne jala kaugusel, satuvad kiired silmadesse paralleelselt. Lähedalt vaadates satuvad kiired silmadesse nurga all.

Tavaline silm peab neid kiiri vastu võtma, et näha selgelt lähedal asuvat või kaugemat objekti. Kõik lähedalasuvate objektide kiired keskenduvad võrkkesta taha. Silmad peavad neid kiiri vastu võtma, kohandades silma kuju nii, et kiired keskenduksid võrkkestale.

Silmade defektide põhjus
Terves silmas on pupill kaugemat vaadet vaadates peenem, lähedal asuvat objekti vaadates kasvab see suuremaks.

Pupill muutub päikesevalguse käes väiksemaks ja kasvab pimeduses suuremaks.

Just välised lihased fokuseerivad valguskiiri; iiris reguleerib valgust ja tsiliaarlihas keskendub objektile.

Lühidalt, kehva nägemist saab tegelike kogemuste kohaselt korrigeerida, tugevdades silmalihaseid silmaharjutuste, heade lugemisharjumuste, õige toitumise ja üldise tervise paranemise kaudu.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-exercises.html

___

Silmade abistamise taimed


Maitsetaimi kasutatakse traditsiooniliselt paljude silmaprobleemide korral; maitsetaimed võivad suurendada silma vereringet ja eemaldada silmade väsimust.

11 Kasulik silma (nägemine) rohi
Triphala – kombinatsioon kolmest (puuvili); Amla, Haritaki ja Vibhitaki.
Mustikaekstraktid (Vaccinius myrtillus) – see aitab kaitsta võrkkesta, samuti aitab see parandada halba öist nägemist.
Jujube (Ziziphus jujube) – see on ette nähtud Qi toonikuna, et tugevdada maksafunktsiooni.
Safran (Crocus sativus) – see on kasulik katarakti, kollatähni degeneratsiooni ja silmade nägemise parandamiseks.
Eyebright (Euphrasia Officianales) – see on eriline silmarohi, nn.
Ginkgo biloba – see on hästi uuritud ravimtaim, mis võib parandada võrkkesta kahjustusi.
Goji Berry (Lycium Barbarum) – on pikka aega kasutatud silmaprobleemide ravis. Tiibeti meditsiin kasutab neid marju neeru- ja maksaprobleemide ravis.
Kannatuslill (Passiflora incarnata) – aitab lõdvestada silmade väikseid veresooni.
Piimaohakas (Silybum marianum) – toetab tervet maksa ja nõrka nägemist või nägemise hägustumist.
Viinamarjaseemne ekstrakt – see võib aidata katarakti, diabeetilise retinopaatia, kollatähni degeneratsiooni ja isegi lihtsate silmade pingete korral.
Apteegitill (Foeniculum vulgare) – kaitseb teie silmi põletiku eest ja aitab vähendada kollatähni degeneratsiooni.
Triphala – Amla, Haritaki ja Vibhitaki kombinatsioon
Triphala sisaldab kolme (puuvilja) koostisosa – Amla, Haritaki ja Vibhitaki. Triphala churna on supervalem, millel on mitmeid tervisega seotud eeliseid. Antioksüdantiderikas Triphalat on Ayurvedas kasutatud silmatoonikuna.

Triphala parandab teie silmalihaste tööd ja parandab nägemist. Abiks ka glaukoomi, lühinägelikkuse, konjunktiviidi ja arvutinägemise sündroomi ravimisel (leevendab arvuti ülekasutusest tingitud silmade pinget).

Lahustage üks teelusikatäis Triphala ürdipulbrit klaasis kuumas vees ja segage hästi. Laske sellel jahtuda, laske settidel settida ja kastke puhas lapp sellesse ürdisse vette. Asetage see Triphala kastetud riie silmadele. Laske ürdiveel silmi pilgutades silma sattuda, tehke seda vähemalt 5 minutit vahetult enne magamaminekut. Võite juua ülejäänud Triphala vett; sellel on palju kasu tervisele.

Mustikaekstraktid (Vaccinius myrtillus)
Mustikas sisaldab antotsüaniine, mis kaitsevad võrkkesta. Selle taime sinakasmustad marjad teevad maitsva moosi, mida Teise maailmasõja ajal tarbisid Briti õhuväe lendurid. Viide: Mustikas öise nägemise jaoks.

Teise maailmasõja ajal Briti õhuväe pilootide sõnul parandas Mustika moos öist nägemist ja andis neile õhtustel lendudel taktikalise eelise.

Teadlased uurisid mustikat ja leidsid, et see sisaldab bioflavonoide, mida nimetatakse antotsüanosiidideks. Need antioksüdandid aitavad vältida vabade radikaalide tekitatud kahjustusi ja kapillaaride haprust. Samuti aitavad need silmadel pimedusega kohaneda. See aitab kaitsta võrkkesta. Samuti aitab see parandada halba öist nägemist, kui see on tingitud teatud värvipigmentide puudusest. Kuid see ei aita halba nägemist, mis on tingitud silmade ebakorrapärasusest, lühi- ja kaugnägemisest või kataraktist.

Mustikas on kasulik veenilaiendite ravimisel, mis põhjustab jalgade verevarustuse halvenemist. See võib toimida vere vedeldajana ja takistada verehüüvete teket. Mustikaekstraktid võivad takistada ateroskleroosi (arterite kõvenemise) teket, mis on põhjustatud naastude kogunemisest veresoontesse.

Jujube (Ziziphus jujube)
Hiina meditsiinis on see Qi-toonik, mis tugevdab maksafunktsiooni, ja on tõestanud, et sellel on positiivne mõju silmanägemisele.

See tugevdab maksa ja aitab patsientidel paraneda hepatiidist ja tsirroosist. Hiinlased on avastanud ka, et metsik puuvili parandab nahavärvi ja -tooni, mis on mõlemad füüsilise heaolu näitajad.

Kaasaegses Hiina meditsiinis kasutatakse jujuubi põrna ja mao toniseerimiseks, õhupuuduse ning närvisüsteemist tingitud tugevate emotsionaalsete ärrituste ja nõrkuse raviks. Pakistani ja India inimesed kasutavad seda verepuhastusvahendina, üldise toniseeriva vahendina, tugevdajana ja haiguste ennetamiseks.

Safran (Crocus sativus)
Safran ehk Kesar on selle õiest saadud vürts, mida kasutatakse toiduvärvina. Sellel on suurepärased tulemused silmaprobleemide, näiteks kae korral.

Eelkõige on teatatud safranist, mis aitab oluliselt nägemist katarakti, maakuli degeneratsiooni korral ja parandab silmade nägemist.

Seda ravimtaimi on seostatud nägemise paranemise ja katarakti paranemise tulemustega. See ravimtaim võib ennetada eakate nägemiskaotust. Kliinilised uuringud on näidanud, et safranil on positiivsed tulemused kollatähni degeneratsiooni varajases staadiumis (tähn on meie nägemisvälja keskne osa), mis on võrdlussafrani kollatähni degeneratsioon.

Muud safrani tervisega seotud eelised hõlmavad õppimist ja mälu säilitamist, elujõu suurendamist, külmetuse ja palaviku ravi, vähivastast kaitset,

Nägemise parandamiseks kasutage igapäevaselt 20 mg safranitablette. See suudab kaitsta ja taastada

paari võrkkesta rakke. Lisa 8-10 värsket orgaanilist safranit teelusikatäie mett või tassi keeva veega või piimaga. Hoidke suletuna 10 minutit. Silmade tervise säilitamiseks joo iga päev hommikul või õhtul tass sooja safranivett.

Eyebright (Euphasia Officianales)
Euphasia officianales’i lill näeb välja nagu silmad; ainuüksi nimi (Eyebright) ütleb teile, kui võimas see ravimtaim on nägemise säilitamisel.

Uuringud on näidanud, mida on aastaid usutud, et see ravimtaim leevendab sügelevaid või punetavaid silmi, näiteks neid, kes põevad konjunktiviiti. Teises uuringus osales 12 Euroopa üldarsti ja oftalmoloogi, kes manustasid konjunktiviidi all kannatavatele inimestele ühekordse doosi silmatilkade kujul. Täielik paranemine toimus 81,5 protsendil neist katsealustest ja märkimisväärne paranemine oli veel 17 protsendil.

Ginkgo biloba
Seda kasutatakse kõige sagedamini desorientatsiooni, depressiooni, mälukaotuse, peavalude, tinnituse ja vertiigoga eakate raviks, kuna see aitab vereringet parandada. See aitab suurendada aju verevoolu, mis muudab selle võimalikuks ajupuudulikkuse raviks.

Ginkgo flavonoidid on abiks võrkkesta probleemide korral, mis on levinud diabeedi ja makula degeneratsiooni korral.

Hõlmikpuus leiduvad flavonoidid võivad aidata peatada või leevendada mõningaid võrkkesta probleeme (st silma tagumise osa probleeme). Võrkkesta kahjustusel on mõned võimalikud põhjused, sealhulgas diabeet ja kollatähni degeneratsioon. Maakula degeneratsioon (sageli nimetatakse vanusega seotud kollatähni degeneratsiooniks või ARMD-ks) on progresseeruv degeneratiivne silmahaigus, mis kipub mõjutama vanemaid täiskasvanuid ja on Ameerika Ühendriikides pimedaksjäämise põhjus number üks. Uuringud näitavad, et hõlmikpuu võib aidata säilitada nägemist ARMD-ga inimestel.

Uuringuaruannete kohaselt on hõlmikpuu (Ginkgo biloba) hästi uuritud ravimtaim, mis võib parandada võrkkesta halvenemist ja paljusid muid haigusi, nagu mälukaotus, tinnitus ja halb vereringe.

Goji mari (Lycium Barbarum)
Goji marjad sisaldavad väidetavalt 18 aminohapet (kuus korda rohkem kui mesilaste õietolm), rohkem beetakaroteeni kui porgand, rohkem rauda kui spinat ja 21 mikroelementi. Goji marjad sisaldavad ka vitamiini B1, B2, B6 ja E-vitamiini (puuduvad harva). Goji marjad sisaldavad 13% valku.

Tiibeti meditsiin kasutab neid marju neeru- ja maksaprobleemide ravis. Goji marju on silmaprobleemide ravis kasutatud pikka aega.

Tiibeti meditsiin sisaldab neid marju kolesterooli, vererõhu alandamiseks ja verd puhastamiseks. Nad kasutavad seda ka pikaealisuse suurendamiseks ja üldise tervist tugevdava toonikuna. Muud Goji marjade kasutusalad on nahalööbe, psoriaasi, allergiate, unetuse, kroonilise maksahaiguse, diabeedi ja tuberkuloosi korral.

Kannatuslill (Passiflora incarnata)
Kannatuslille ekstrakt võib ravida silmade pinget ka närvilõdvestajana. See võib lõdvestada silmade väikseid veresooni.

Passionflower on silmadele kasulik ravimtaim; see parandab nägemisteravust, võimaldab lugeda ilma silmade väsitamiseta isegi hämaras.

Kannatuslill on kasulik stressi maandamiseks, sellel on rahustav toime ilma sedatsioonita ning närvilisuse ja unetuse raviks (kombineerides palderjani ja melissiga). Lisaks silmahooldusele on kannatuslill hea ka südamehaiguste, põletuste, ADHD, astma ja kuhjade korral. Seda kasutatakse haavade, paistetuse ja kõrvavalu esmaabiks.

Piimaohakas (Silybum marianum)
Milk Thistle’il on lisaks terve maksa toetamisele palju pakkuda. Kuid nõrk nägemine või ähmane nägemine peegeldab mõnikord meie maksa tervist.

Piimaohakas võib meile kasu tuua, sest neil on palju imelisi raviomadusi, eriti maksa (rasvmaks, tsirroos, hepatiit ja toksiline maks) ja sapipõie puhul. Uuringud näitavad, et piimaohakas pärsib reduktaasi, mis mängib diabeetikute silmis olulist rolli suhkru ladestumisel. Piimaohakas säilitab silmade niiskust ja muudab need säravaks. Seega on piimaohakas kasulik nii maksale kui ka silmadele.

Viinamarjaseemne ekstrakt
Viinamarjaseemne ekstrakt on kasulik diabeediga seotud silmahaiguste korral.

Viinamarjaseemne ekstrakt sisaldab arvukalt fütokemikaale, nagu flavonoide, linoolhapet, E-vitamiini ja oligomeerseid proantotsüanidiine. Need ühendid võivad aidata katarakti, diabeetilise retinopaatia, kollatähni degeneratsiooni ja isegi lihtsat silmade pinget. Oligomeeri proantotsüanidiinidel on antihistamiinid ja antioksüdandid, mis parandavad üldist silmade tervist.

Muud viinamarjaseemneekstrakti eelised on südame-veresoonkonna seisundid, halb vereringe, kõrge kolesteroolitase, PMS ja nahakahjustused haavade paranemisel.

Apteegitill (Foeniculum vulgare)
Pikka aega on väidetud, et apteegitill leevendab vesiseid või põletikulisi silmi ja tugevdab neid. Paljud kasutavad apteegitilli teed silmaloputusvahendina glaukoomi või katarakti korral.

Üks 2000. aastal tehtud uuring näitas, et üks tilk apteegitilli vesilahuse seemneekstrakti alandas glaukoomiga patsientidel silmasisest rõhku. See tähendab, et apteegitill võib ühel päeval olla suurepärane glaukoomivastane ravim.

katiooni või silmatilkade lahust. Apteegitilli antioksüdandid aitavad kaitsta silma pigmendirakke. Seega on apteegitill silmade tervisele mitmel viisil tõhus.

Apteegitill on rikas antioksüdantide, nagu C-vitamiini ja aminohapete, nagu arginiin, poolest. Apteegitill kaitseb teie silmi põletiku eest ja aitab vähendada kollatähni degeneratsiooni. Välispidiselt silmadele kantud apteegitilli lehtede mahl võib vähendada ärritust ja silmade väsimust.

Apteegitilli kasulikkus tervisele: Foeniculum vulgare on kasulik aneemia ennetamiseks, kaitseb südamehaiguste eest, ennetab vähki, reguleerib vererõhku, parandab ajufunktsiooni, reguleerib menstruatsiooni, tugevdab immuunsüsteemi ja ravib hingamisteede haigusi. See on kasulik kõigi seedimisega seotud kaebuste korral, nagu seedehäired, kõhupuhitus, koolikud, kõhukinnisus ja kõhulahtisus.

Silmanägemise toitained
E-vitamiin – on võimas antioksüdant, mis aeglustab kollatähni degeneratsiooni algust ja kaitseb võrkkesta.
C-vitamiin – on veel üks antioksüdant, mis koos E-vitamiiniga kaitseb kudesid ja parandab silmade tervist.
Tsink – oluline mineraal, mida vajavad kõik keharakud, tsink aitab tugevdada silmarakke.
Kalaõli – sisaldab võimsaid ühendeid, mis võivad ennetada kollatähni degeneratsiooni ja muid silmaprobleeme.
Kas taimsed ravimid on ohutud?
Pidage meeles, et taimsed ravimid on ravimid. Seega on neil ka mõningaid kõrvalmõjusid. See võib suhelda ka teiste teie kasutatavate ravimitega. Kui ravi on ette nähtud rasedatele, imetavatele emadele, lapsele või vanematele inimestele, on kõige parem hoiduda registreeritud ravimtaimearstilt või saada nõu enne taimsete ravimite võtmist.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-herbs.html

___

Silmade loomulik ravi

Nägemisprobleemid on enamasti tingitud pingest või vereringe puudumisest, mida saab loomulikult õige loodusliku ravi ja raviga parandada.

Enne alternatiivsete ravimite kasutamist peaksite teadma, et paljusid neist ravimitest ei ole teaduslikes uuringutes hinnatud. Sageli on nende ohutuse ja tõhususe kohta saadaval vaid piiratud teave.

Silmade korrigeerimine ja nägemise parandamine loomulikult
Silmaprobleemid on enamasti tingitud silmalihaste pingest. Seetõttu peaks ravi esmalt eemaldama pinged ja seejärel suurendama lihaste elastsust. Silmaprobleemide põhjusteks on ka maksaprobleemid, vaimne ahastus, ebapiisav uni, seedehäired ja palju muud.

Alternatiivmeditsiin on muutumas üha populaarsemaks paljude haiguste ja kaebuste puhul. Alternatiivne silmameditsiin pole erand. Pidage lihtsalt meeles, et kõik ei tööta kõigi jaoks, seega võib vaja minna katse-eksituse meetodit (ja pisut kannatlikkust).

Silmarohud tavaliste silmaprobleemide korral – ravimtaimed on traditsiooniliselt kasulikud paljude silmaprobleemide korral ja teadusringkondade poolt tõestatud. Mõned silmade jaoks mõeldud ürdid on mustika ekstraktid, jujube, Eyebright, Ginkgo biloba, Suma, kaneel, Lycium berry või Goji marjad, kannatuslill ja muud nägemist toetavad toitained.

https://healthy-ojas.com/eye/natural-eye-correction.html

___

Kodused silmahooldusvahendid


Pere silmahooldus ja kodused abinõud võivad olla abiks nägemistervise või nägemise säilitamisel, samuti vigase nägemise parandamisel silmaharjutuste ja massaažidega.

Kodused abinõud silmade jaoks
Tervisliku nägemise saamiseks või säilitamiseks võite kasutada mõningaid lihtsaid koduseid abinõusid, näiteks:

Säilitage terve maks
Harjutage ka kaugnägemist
Ärge pingutage oma silmi rohkem, tehes palju tihedat tööd
Hoidke oma silmad tõusva või loojuva päikese käes
Sööge toite, mis on teie silmale head
Vältige toite, mis on teie silmale kahjulikud
Tehke regulaarselt silmaharjutusi ja massaaži
Hea silmanägemine vajab tervet maksa
Hea terve silm talub kõike; pimestav valgus, külm ja tuul ilma nutmata.

Taimearstid teatavad, et silmad töötavad tihedas seoses maksaga. Halvasti töötav maks paneb silmad valutama ja nende ümber tekivad tumedad ringid, mis valgust kuigi hästi ei talu.

Pilgutamine palju (rohkem kui 3 korda minutis) on märk orgaanilisest nõrkusest, eriti maksa nõrkusest.

Paljude maiustuste, rasvade, loomse toidu ja alkoholi söömine väsitab ja väsitab silmad. Liigne seksuaalne aktiivsus võib põhjustada silmade ümber tumedaid ringe. Liigne vedeliku tarbimine põhjustab neerude ummistumist, turset, nõrkust, alaseljavalu, sagedast silmade pilgutamist ja pundunud kotte silmade all.

Terve maks viib võimsa silmani!

Maks saadab silmadesse energiat, närviimpulsse ja verd. Seetõttu aitab puhas vereringe ja tervelt toimiv maks silmi paraneda ja tugevdada. Kui aga käärsool ja maks on mürgised ja jääkainetega ummistunud, muutub veri ebapuhtaks, tervis halveneb ja silmad muutuvad nõrgaks, igavaks ja nende ümber tekivad tumedad ringid.

Igapäevased tervislikud nägemisharjumused
Harjutage kaugnägemist; rohkem kui 20 kaugusel.

Inimsilma disain ei olnud mõeldud pikemaks kasutamiseks lähitöös (lugemine, arvutid, tehasetöö, õmblemine jne). Kaugusesse vaatamine on silma loomulik asend (20 või enama jala kaugusel). Silmalihased LÕDVESTAGE kaugust vaadates.

Aastate jooksul tuhandete inimestega tehtud testid on kahtlemata tõestanud, et enamikul juhtudel põhjustab nõrk nägemine silmalihaste pinget. Silmade väsitamine põhjustab silmalihaste pingeid; silmamunaga ühendatud lihased moonutavad lõpuks silma kuju. Lühinägelikkus ehk lühinägelikkus tähendab silmamuna pikenemist ja kaugnägelikkus hüpermetroopia) ja presbüoopia (vanaduse nägemine) tähendab seda, et silmamuna on lame.

Söögi ajal ja pärast sööki ei tehta tihedat tööd.

Lähedane töö tõmbab verd silmadesse, selle asemel, et olla kasulik seedimisele, põhjustades seega toitainete puudust silmades, nõrkade silmalihaste ja hägune nägemine.

Vältige lugemist väsinud või haigena!

Nõrk kehaenergia nõrgestab kogu süsteemi, eriti maksa, mis on nõelravi meridiaanide kaudu otse silmadega ühenduses. Haiguse või väsimuse ajal lugemine nõrgestab keskenduvaid silmalihaseid.

Ärge lugege järjest rohkem kui 30 minutit.

Kolmkümmend minutit on umbes maksimaalne aeg, millega silmad ilma koormuse ja väsimuseta hakkama saavad. Pingutatud silmalihaste lõdvestamiseks on parim kaugusvaatlus ja palmimine.

Silmavann; Ergutav sidrunimahl

Taimearstid soovitasid sidrunimahla silmavanni. “Pange puhastatud veega silmatopsi kolm-neli tilka sidrunimahla ja peske sellega silmi iga päev umbes 20-30 sekundit kummagi silmaga” – see kosutab ja tugevdab. Lisaks range seitsmepäevane eliminatsioonidieet (juurviljad ja puuviljad), kord kuus.

Päikesepaiste on silmade toit!

See võib toita ja ravida oma sooja kiirgava energiaga. Mine iga päev õues päikesevalguse käes; kõndige, kui saate, töötage aias, lugege raamatut, vaadake kaugusesse, nautige sporti. Mida iganes naudite, tehke seda rohkem elustava päikese ja värske õhu käes.

Silmaharjutused tugevdavad nägemist.

Kui teie nägemine on 20–50 või vähem, võib nägemise normaliseerimiseks kuluda mitu nädalat kuni kuud (20–20). Kui teil on 20-70 kuni 20-100 nägemist, võib selleks kuluda mitu kuud kuni aasta. Kui teil on 20-200 või rohkem, võib see võtta paar aastat. Kõik sõltub teie arusaamisest, pühendumusest ja nende eriliste silmade treenimise tehnikate järjekindlast harjutamisest. Pole tähtis, kui kaua see aega võtab, kuid eesmärk on loomulik visuaalne sobivus.

Kasulik silma toit
Päevalilleseemned: päevalilleseemned on silmade jaoks ülim toit. Need sisaldavad vitamiini B-2, mis aitab ennetada ja ületada fotofoobiat (valgusehirm). Samuti on neis palju D-vitamiini, päikesevalguse vitamiini. Päevalilleseemnetaim pöörab pea Päikese poole, neelates seeläbi endasse hiilgava eluandva päikesekera. Sööge iga päev supilusikatäis päevalilli teravilja sees või üleöö leotatud ja pange tähele, kuidas saate hõlpsalt päikesevalgust või esitulede sära vastu võtta.
Petersell sisaldab vitamiini B-2, mis aitab parandada päevanägemist.
Porgand või porgandimahl teeb öise nägemisega imesid. Porgand sisaldab palju A-vitamiini. Keha ei vaja A-vitamiini iga päev suures koguses, sest see ladestub maksas edaspidiseks kasutamiseks. Seal

Esiteks piisab 6-untsist klaasist porgandimahla või viiest porgandist nädalas, et anda teile palju beetakaroteeni ja A-vitamiini, et nägemine oleks särav.
Lagritsajuur on suurepärane ravimtaim põletiku vähendamiseks ja nägemise parandamiseks. Kasutage iga päev mitte rohkem kui 1/4 teelusikatäit lagritsapulbrit veega. Teise võimalusena närige väikest tükki lagritsapulka. Võtke lagritsat ennetava meetmena pärast 35. eluaastat, kuna paljudel inimestel kipuvad selles vanuses nägemisega probleeme tekkima.” Lagritsa eesmärk on parandada mälu ja vaimset selgust.
Kahjulik silma toit
White-Sugar on selgelt teie nägemisele kõige surmavam toit! See hõlmab ka pruuni toorsuhkrut, mis on lihtsalt valge suhkur, millele on lisatud värvimiseks melassi. Ärge laske end sellest trikist petta. Suhkur röövib kõigist luudest ja hammastest kaltsiumi ja ülitähtsad B-vitamiinid; see hävitab pankrease; see kulutab insuliini ja põhjustab diabeeti, rasvumist, südamehaigusi, nahahaigusi, nõrka mälu, neeru- ja maksahäireid ning kehva nägemist.
Liigne soola tarbimine põhjustab arterite kõvenemist, kõrget vererõhku, rasvumist jne. Karastatud arterid põhjustavad silmade vereringe halvenemist ja nägemise nõrgenemist. Liigne sool ummistab neerud ja põhjustab lõpuks turset (vett vett täis keha). Kasutage soola asemel pruunvetikas või pulbristatud köögiviljamaitseainet.
Valge jahu seedemahlaga segamisel muutub pastaks, nagu “Pariisi kips”. Me jääme seest kinni. Sõna otseses mõttes blokeeritud või kõhukinnisus nendest “rafineeritud toitudest”.
Paljud inimesed kõnnivad ringi, 15–20 naela kuivanud väljaheidet kleebitud vastu käärsoole seinu. Pole õnnelik telkija, näete seda tüüpi vihaseid inimesi mööda teed sõitmas teistele “aeglastele” autojuhtidele “kesksõrmega käemärke” andmas!

Indiast pärit Ayurveda terviseteadus õpetab, et nägemise parandamiseks tuleb kõhukinnisus ületada. Kõhukinnisus on ähmane, hämar nägemine ja paljude peamiste haiguste otsene põhjus.

https://healthy-ojas.com/eye/family-eyecare.html

___

Toidulisandid silmadele

Silmade toidulisandid parandavad silmade tervist ja võivad aidata ennetada või aeglustada paljude silmahaiguste progresseerumist.

Mida peetakse silmalisanditeks?
Silmapreparaadid on disainitud nii, et need võivad täiendada tervislikku toitumist, et saada kogu toitaine, mis on hea nägemise või nägemise jaoks vajalik.

Isegi kui sööte hästi, ei saa teatud silmade terviseks vajalikke vitamiine, mineraale ja antioksüdante ainult toiduga saavutada, seda ka tänu sellele, kuidas me tänapäeval oma toitu kasvatame. Silmade toidulisandid võivad aidata saada piisavalt toitaineid, mida on iga päev terve hea nägemise jaoks vaja. Siiski pidage meeles, et nägemise toidulisandite võtmine ei tähenda; Tervislik toitumine ei ole enam vajalik või võib endale lubada kahjulikku silmatoitu (liiga palju rämpstoitu).
Kasulikud silmalisandid

Erinevaid vitamiine, mineraale ja muid toitaineid uuritakse intensiivselt nende kasulikkuse kohta nägemise tervise toetamisel, eriti vanusega seotud kollatähni degeneratsiooni, glaukoomi, katarakti, öise pimeduse, nägemise halvenemise, silmade kuivuse ja silmade väsimuse korral. Silmade väsimise põhjuseks on enamasti kaasaegne elu, kus veedetakse pikki tunde arvuti ja televiisori ees.
Paljud uuringud toetavad teatud silma toitaineid, mis on nägemise tervise toetamiseks olulised; need on luteiin, zeaksantiin, asendamatud rasvhapped, tsink, A-, C-vitamiin, E-vitamiin, B2-vitamiin, seleen, vask ja N-atsetüültsüsteiin.

https://healthy-ojas.com/eye/eye-supplements.html

___

Tervis versus haigused

Tänapäeval muutub elu lihtsamaks ja lihtsamaks; samas liiga palju kemikaale/kiirgust kokku puutudes ja loodusest lahti ühendatud. Kõik, mida vajame, on vaid telefonikõne kaugusel; see takistab meid tegemast terviseks vajalikke füüsilisi harjutusi.

Kaasaegne elustiil; isoleeritud Loodusest


Õppige olema terve
Ayurveda kohaselt, kui elate võimalikult looduse lähedal, saate elada tervislikku elu; vastasel juhul peate silmitsi seisma terviseprobleemidega.

Globaalsed terviseprobleemid viitavad meie katkemisele Loodusega.

Meie kaasaegne elustiil hoiab meid loodusest eemal; see on enamiku kaasaegse elu terviseprobleemide peamine põhjus. Enamasti oleme konditsioneeriga ruumis nelja seina vahel; mis on eemal puudest, päikesevalgusest, maast, värskest õhust ja allika- või jõeveest.

Meie kaasaegne elustiil ei ole loodusega sünkroonis ja mis omakorda on sünkroonis meie DNA-ga.

Pole kahtlust, et kaasaegse meditsiini ja muude tehnoloogiate areng on pikendanud meie keskmist eluiga ja vähendanud laste suremust.

Tänapäeva elustiil, mis hõlmab suitsetamist, alkoholi joomist, sobimatut toitumist ja töölauaga seotud igapäevast rutiini, on vastutav väljakutseid esitavate terviseprobleemide eest. Lisaks on põhjuseks kokkupuude tuhandete keemiliste ainetega.

Võitsime antibiootikumidega tüüfuse, malaaria, pidalitõve, tuberkuloosi ja rõuged. Siiski on meil raskusi diabeedi, hüpertensiooni, unetuse, südamehaiguste ja astma kontrolli all hoidmisega. Kuna neid ei põhjusta pisikud ega bakterid; hoopis valest eluviisist tingitud.

Iga neljas paar ei saa rasestuda rasestumisega seotud probleemide ja raseduse katkemise tõttu. Viljakus (7. dhatu-kude Ayurveda järgi) on organismi tervise juhtiv näitaja. See näitab, et üks kaheksast meist ei ole paljunemiseks piisavalt terve; see on märkimisväärne vihje.

Uuringud on süüdistanud ülekaalulisust metaboolse sündroomi ja paljude terviseseisundite tekkes.

Tahad tervist! Väldi kümmet ebatervislikku asja


Paljud arvatavasti päritud tunnused (defektsed geenid) määravad pikaealisuse ja elukvaliteedi. Tõde on aga see, et asjad, mida oma kehasse ja vaimu paned, määravad ära sinu eluea ja tervisliku seisundi.

Ayurveda järgi mõjutavad teie tervisekaebused paljud asjad, näiteks:

Ebareaalse toidu söömine – näiteks kasvuhormooni süstitud lehmade piim ja piimatooted, geneetiliselt muundatud organismidest (GMO) pärinevad toidud ja kemikaalidega täidetud rämpstoidud.


Valesti toitumine – see, kuidas sööte, on tähtsam kui see, mida sööte. Isegi vale toidu õigel viisil söömine on parem kui õige toidu söömine valesti.


Istuv eluviis – vähene või puudub füüsiline aktiivsus tänu kaasaegsetele masinatele. Pikad istumistunnid (enamasti arvuti, teleri, mobiiltelefonide, vahelehtede, sülearvutite jms ees). Paljud uuringud kinnitavad, et aktiivne elustiil aitab vältida 85% nendest haigustest.


Stress ja psühholoogilised probleemid (ärevus, viha, depressioon jne) – Elu oleks stressirohke just tänapäeva inimesele. Teadlaste hinnangul põhjustab stress kuni 80 protsenti kõigist peamistest haigustest. Ühes uuringus leiti, et inimestel, kes elavad kuni 100 aastat, on selge võime stressiga toime tulla (st võtta rahulikult).


Päikesevalguse puudumine (D-vitamiini puudus) – viimase 40 aasta jooksul on arstid soovitanud meil mitte hoida otsese päikesevalguse käes. Kuna nad arvavad, et päikesevalguse UV-kiired kahjustavad nahka ja põhjustavad nahavähki. Me kõik tunneme end päikesevalguse käes paremini; miks? Kuna teie nahk saab D-vitamiini päikesevalgusest; lisaks toodab see beeta-endorfiine (parandab enesetunnet) ja lämmastikoksiidi (aitab alandada vererõhku).


Keemiline kokkupuude – kahjulikud kemikaalid, nagu ftalaadid, on lõhnastatud seepides, šampoonides ja puhastusvahendites. Bisfenool-A (BPA) saastumisest pakitud toidud. Pestitsiidid, mis on mõeldud putuka tapmiseks, kuid võivad ka teid mõjutada (tappama). Keemilised väetised ja majapidamises kasutatavad insektitsiidid, see mitte ainult ei tapa putukaid, mõjutab ka teie tervist (tapab meid aeglaselt). Õhk, mida hingate, sisaldab süsinikmonooksiidi, tolmu ja muid kahjulikke kemikaale. Koor, fluoriidid ja muud kemikaalid teie joogivees.


Ebaõige tume hingamine – kui näete vastsündinud last, laieneb tema kõht sissehingamisel täielikult ja väljahingamisel kahaneb. Kuid kasvamise ajal on teie hingamismustrid häiritud, kuna teie elus on liiga palju stressi. Lihtsalt asetage käsi kõhule ja märkige oma hingeõhk; enamik inimesi tunneb väljahingamisel kõht laienemist ja sissehingamisel kahaneb. See on liiga suure stressi tõttu vale hingamisviis.


Ebapiisav uni – “vara magamaminek ja varakult magamaminek” hoiab meid tervena. Kuid enamik meist läheb hilja magama ja ärkab hilja voodist. See häirib öist loomulikku paranemisprotsessi, mis võib põhjustada haigusi.


Antibiootikumide ja antiseptikumide kuritarvitamine – antibiootikumide liigkasutamine kahjustab soolestiku mikrobiomi ja immuunsüsteemi. See põhjustab antibiootikumiresistentsust ja põhjustab superbaktereid, mis on antibiootikumide suhtes resistentne. Antibakteriaalsed puhastusvahendid võivad tekitada bakteritüvesid, mis on antibiootikumide suhtes resistentsed.


Elektromagnetilised saasteained – pärinevad juhtmeta telefonidest, juhtmeta seadmetest (nt traadita ruuter, leviala või muu WI-FI), mobiiltelefonid ja mobiiltelefonide tornid. See kiirgus mõjutab teie DNA-d ja seab ohtu tulevaste põlvkondade tervise. Uuringud näitavad, et mobiiltelefoni kiirgus võib põhjustada spermatosoidide arvu dramaatilist langust.


Enamik tervishoiutöötajaid usub, et teie keha on loodud tervena püsima. Sinu keha töötab alati tervise suunas, mitte haiguse käigus. Kui see on haige ja tal on raskusi haigusest taastumisega, tähendab see, et teie keha ei saa kõike, mida vajate, et töö õigesti teha.

Vähendage rafineeritud suhkrute, töödeldud fruktoosi, teravilja ja jahu tarbimist, kuna need soodustavad insuliini- ja leptiiniresistentsust, mis on peaaegu kõigi haiguste aluseks. Peate võtma aega toiduvalmistamiseks nullist. Kui usaldate oma toidu valmistamisel tööstuslikult töödeldud esemeid, surete enneaegselt.

Terviseseisundi statistika
Miljonid inimesed kannatavad krooniliste haiguste all, mida saab elustiili muutmisega ennetada või parandada.

17 miljonil inimesel on diabeet, 90–95% neist on 2. tüüpi diabeet, mis on seotud ebatervisliku eluviisiga.
16 miljonil inimesel on eeldiabeet.
50 miljonil inimesel on kõrge vererõhk.
12,6 miljonil inimesel on südame isheemiatõbi. Ja igal aastal kannatab südameataki käes 1,1 miljonit inimest.

  1. aasta uuringus oli 14% kõigist USA surmajuhtumitest tingitud tegevusharjumustest ja toitumisest. Teises uuringus seostati istuv eluviis 23 protsendiga rasketest kroonilistest haigustest põhjustatud surmajuhtumitega.

On näidatud, et füüsiline aktiivsus vähendab südamehaiguste, diabeedi, käärsoolevähi ja kõrge vererõhu tekkeriski.

Tööstusliku põllumajandustava tulemusena ei ole toiduained lihtsalt nii toitainerikkad kui varem.

Tööstuslike ja põllumajanduslike tavade tulemusena ei ole toiduained nii toitainerikkad kui varem. Sama koguse raua saamiseks saadi 1950. aastal ühest õunast, 1998. aastaks tuli ära süüa 26 õuna. Seetõttu vajame oma toitumisvajaduste rahuldamiseks toidulisandeid.

Tahad olla terve! Vähendage rafineeritud suhkrute, töödeldud fruktoosi, teravilja ja jahu tarbimist, kuna need soodustavad insuliini- ja leptiiniresistentsust, mis on peaaegu kõigi haiguste aluseks. Peate võtma aega toiduvalmistamiseks nullist. Kui kasutate toidu valmistamisel tööstuslikult töödeldud koostisosi, surete enneaegselt.

Miks ma nimetan seda saiti tervislikuks ojaks?
Paljud mu sõbrad ja külastajad küsivad sageli, miks ma nimetan seda saiti tervislikuks ojaks ja mida see tähendab?

Ojas on sanskriti sõna, mis tähendab “jõudu”. Ojas on esimene, mis kehas moodustub. Kui ojas on hävitatud, hukkub inimene.

Ojasel on ghee värv, mee maitse ja praetud paddy lõhn.

Ojas viitab olulisele energiale, mis vastutab elujõu, immuunsuse, jõu, nooruslikkuse, sära ja psühho-emotsionaalse vastupidavuse eest.

Tervislik eluenergia (ojas) on vajalik tervise säilitamiseks või kaotatud tervise taastamiseks. Seega panin sellele domeenile nimeks tervislik-ojas.

Ojas ammendumine võib olla tingitud vigasest seedimisest, aga ka liigsest stressist ja muudest ebatervislikest tegevustest tulvil elu elamisest. Seega aitab seedimise parandamine ja tervislikule eluviisile üleminek parandada/suurendada ojasid (eluenergiat).

https://healthy-ojas.com/

About RISING EARTH

Olen tõeotsija. Julgustan ka teid otsima oma tõde. Teades ja aru saades kuidas asjad maailmas toimivad, on suur edasiminek hinge arengus. Teadlikus aitab. Mida rohkem enesearenguga tegeleda, seda õhemaks illusioonikihid jäävad. Ükski inimene ei suuda muuta maailma, kuid ta võib edastada sõnumi, mis muudab maailma.
Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar